Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Visita al barri de Velluters, bressol de l'art major de la seda

  • 23 de setembre de 2019
Teler manual de doble amplada amb màquina de Jacquard

El proper 21 de setembre el col·lectiu Alumni visitarà de la mà de Fil-per-Randa el barri de Velluters de València i s'endinsarà en el moment de màxim esplendor de la sederia valenciana. El preu de l'activitat inclourà el tíquet i l'esmorzar i per a la inscripció s'haurà de telefonar a Fil-per-Randa.

El segle XVIII representà, per a la sederia valenciana, el moment de major esplendor. Al voltant d’aquesta nova indústria sorgiren indústries que al final del segle XVIII superaven, només a la ciutat de València, les quatre mil màquines de telers. El control d’aquesta indústria de fabricació de teixits estava a càrrec del Col·legi de l’Art Major de la Seda, institució creada en 1686 i que substituí l’antic Gremi de Velluters, que convertí València en el centre europeu de la seda.

La concentració serà a les 10:00 h a l'església de S.Llúcia. Passejarem la barriada i descobrirem els edificis que conté: el Reinal Col·legi de l'Art Major de la Seda, la Casa del Gremi de Mestres Fusters, els palaus de Tamarit i Fos, l'ermitori de Santa Llúcia, el Capitolet i l'església del Pilar.