Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

El col·lectiu Alumni oferix hui una segona visita guiada al Monestir de Sant Miquel dels Reis i a la Biblioteca Valenciana

  • 21 de novembre de 2019
Monestir de Sant Miquel dels Reis

L'èxit de la primera edició en la visita a la Biblioteca Valenciana i al conjunt arquitectònic de Sant Miquel dels Reis, el 12 de desembre el col·lectiu AlumniUV torna a oferix una visita guiada per a conèixer els diferents espais i les dues exposicions que actualment s'hi oferixen. S'ha d'acudir a la Consergeria 10' abans de l'inici. Horari: 18h a 19h. S'ha de fer la reserva prèvia enviant un email a amics@uv.es.

Al web de la Biblioteca Valenciana ens conten el següent:

“El que hui coneixem com a antic monestir de Sant Miquel dels Reis és una realitat arquitectònica i històrica complexa en què es reunixen: una alqueria islàmica; un monestir cistercenc, Sant Bernat de Rascanya; un monestir jerònim, Sant Miquel dels Reis, i un complex penitenciari. Tots estos edificis es van construir de manera escalonada al llarg del temps i van anar modificant, transformant, ampliant i, també, demolint part de les construccions preexistents.

L'any 1545, el duc de Calàbria va obtindre del papa Pau III una butla per la qual se suprimia l'orde cistercenc al monestir de Sant Bernat de Rascanya i s'instaurava en lloc seu l'orde jerònim. El monestir va passar a denominar-se a partir d'eixe moment Sant Miquel dels Reis.

Les mesures desamortitzadores de 1835 van comportar la dissolució definitiva de la comunitat jerònima de Sant Miquel dels Reis. Totes les seues propietats, incloent-hi el monestir, van passar a ser propietat de l'Estat.  partir d'esta data l'edifici va quedar en un estat de quasi abandonament i sense un ús definit. El 1843 va ser venut a un particular que tenia la intenció de demolir-lo. Encara que es van proposar diversos usos per al conjunt arquitectònic, cap d'estos no es va fer realitat fins al 1857, any en què es va habilitar com a asil de mendicitat”

L’exposició “Música en paper”, està formada per partitures autògrafes, partitures impreses, llibres, publicacions periòdiques, fotografies, materials audiovisuals, instruments musicals i nombrosos documents d’arxiu. (valenciaplaza.com)

L’exposició "Equipatge de tornada", tracta sobre els arxius personals dels valencians exiliats després de la Guerra Civil. Una decidida aposta de la Biblioteca Valenciana encoratjada per la mestra exiliada Guillermina Medrano i en coordinació amb la Universitat de València. De fet la Biblioteca Valenciana és l'única entre les de la seua categoria que té una secció denominada Biblioteca de l'Exili a la disposició d'investigadors i experts.