Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

“La Universitat d’Estiu de Gandia ha de virar cap a un model híbrid que combine presencialitat amb digitalització”

  • UVGandia
  • 27 de juliol de 2020
Image de la noticia
Una imatge de l'acte inaugural de la 37UEG que es va realitzar amb públic reduït

Finalitzada la 37 Universitat d’Estiu de Gandia, la seua directora, Carme Melo, realitza balanç del que ha estat la primera edició virtual de la seua història i explica les oportunitats que ofereix la digitalització i el camí que hauria de pendre la UEG en els propers anys.

El passat divendres va finalitzar la 37 edició de la Universitat d’Estiu de Gandia que es va desenvolupar del 20 al 24 de juliol sota el lema “Viratge a la sostenibilitat”. Durant aquesta setmana, la proposta acadèmica de l’edició ha examinat en perspectiva crítica, i amb una mirada feminista, si el marc dels ODS és l’adequat per a fer front a la crisi climàtica, social i sanitària que vivim. Han estat cinc cursos i cinc conferències que han aconseguit més de 1300 inscripcions i a través dels quals s’ha repassat els objectius de desenvolupament sostenible des de distintes perspectives.

Aquesta edició de la UEG ha estat molt distinta a la d’anys anteriors. La crisi de la COVID19 ha obligat a readaptar el format, però en paraules de la directora del Centre Internacional de Gandia de la UV, Carme Melo, “aquesta transició digital forçada és el millor que li podia haver passat a la Universitat d’Estiu de Gandia”. Enguany, per primera vegada, la Universitat d’Estiu ha estat gratuïta “contribuint així a la democratització del coneixement i materialitzant la vocació de servei públic de la Universitat de València”. A més, la digitalització ens ha permès “augmentar l’excel·lència dels i les nostres ponents i conferenciants millorant, a més, els criteris de sostenibilitat. La presència física de Vandana Shiva haguera estat difícilment justificable des del punt de vista mediambiental i més en una edició dedicada a la sostenibilitat del planeta,  el mateix amb Sherilyn MacGregor”, conclou Melo.

 

Aquesta digitalització forçada també ha permés comptar amb públic de tot arreu del món. La 37UEG ha superat les 1300 inscripcions i ha estat seguida des de diverses parts del món: Índia, Brasil, Colombia, Panamà, Alemanya, Anglaterra i, per suposat, tot l’estat espanyol i el territori valencià. A més, totes les sessions han estat enregistrades iniciant així un arxiu digital que estarà a l’abast del públic en els propers mesos.

Per tant, des del Centre Internacional de Gandia es realitza un balanç molt positiu d’aquesta edició plantejant un canvi de model per als propers anys. “Aquest canvi ens ha ajudat a veure les possibilitats que la tecnologia digital ens posava sobre la taula. La Universitat d’Estiu ha de ser presencial i no s’ha de renunciar a aquest tret però després de l’experiència d’aquest any no volem renunciar als avantatges que ens ofereix la digitalització” explica Carme Melo qui conclou que la UEG ha de caminar cap a un model híbrid “que ens permeta traure màxima rendibilitat tant a la tecnologia com al contacte humà”.

 

 

Llista d'enllaços: