Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

El Club de Lectura TIRANT s’endinsa en l’obra de la catalana Marta Orriols

  • Fundació General UV
  • 15 de desembre de 2020
L'escriptora Marta Orriols, en els premis d'Òmnium Cultural 2018.
L'escriptora Marta Orriols, en els premis d'Òmnium Cultural 2018.

‘Aprendre a parlar amb les plantes’ (2018) és la darrera obra de l’escriptora catalana Marta Orriols que el Club de Lectura TIRANT d’Alumni UV ha llegit en desembre. Dilluns 14, el grup se’n tornà a reunir per a debatre sobre la novel·la i la brillantor d’una narradora novell, que amb la seua segona obra ja ha estat reconeguda amb el premi d’Òmnium Cultural.

El Club TIRANT és una nova proposta del col·lectiu d’Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València (Alumni UV), que dirigeix l’Alumni Joan Lloret, per a promoure la lectura en valencià. Comptant amb totes les mesures de seguretat i higiene necessàries que requereix la situació actual de pandèmia, el nou Club es reuneix en línia, i ho fa el primer dilluns de mes, a les 18 hores, de manera bimestral; per tant, els pròxims encontres estan programats per als mesos de febrer, abril i juny de 2021.

La lectura de desembre –la segona d’aquesta nova etapa– ha estat tendra i trista alhora. En ‘Aprendre a parlar amb les plantes’, Marta Orriols fa ús d’un llenguatge enriquidor amb el qual presenta al lector la interrelació personal i emocional de diversos personatges, on una dona metgessa dedicada als xiquets més menuts ocupa el protagonisme al llarg de les pàgines. “És un llibre íntim i personal en què transcorren emocions, reflexions i plantejaments personals davant la vida i situacions sobtades i inesperades”, apuntava Joan Lloret.

L’autora
Marta Orriols Balaguer és una escriptora catalana, establida a Barcelona. Llicenciada en Història de l’Art, posteriorment va estudiar guió cinematogràfic a l’escola de cinema Bande à Part i escriptura creativa a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Col·labora amb diversos mitjans de comunicació culturals. La seua primera novel·la, ‘Anatomia de les distàncies curtes’, es publicà en 2016. Dos anys més tard, va traure la novel·la que el Club TIRANT ha llegit ara, ‘Aprendre a parlar amb les plantes’, guardonada l’any passat amb el premi d’Òmnium Cultural 2018.

Per a formar-ne part del Club cal ser membre del col·lectiu Alumni UV. La pertinença i participació en l’activitat és totalment gratuïta.

Llista d'enllaços: