Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Celebrat el Fòrum virtual d'Ocupació de Ciències de la Salut amb prestigioses empreses

  • Fundació General UV
  • 26 de març de 2021
 

L'esdeveniment es va celebrar el passat 25 de març i va ser el primer de l'any en realitzar-se en conjunt amb diferents facultats. Comptà amb unes 30 entitats referents de l'àrea, inclosa la coneguda farmacèutica AstraZeneca.

El Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria virtual de l'Àrea de Ciències de la Salut de la Universitat de València es va celebrar amb la col·laboració de les facultats de Medicina i Odontologia, FisioteràpiaInfermeria i Podologia i Psicologia i Logopèdia. La trobada en línia va estar encapçalada per prop de 30 destacades empreses que hi aportaren una atractiva programació i interessants conferències adreçades als diferents centres.

L'esdeveniment es va inserir en un moment en què les novetats en matèria de salut havien pres una gran preponderància a nivell mundial per la covid-19. En aquest sentit, i adaptat a la situació de pandèmia, el Fòrum va ser en modalitat online, a través d'una landing page especial desenvolupada per a seguir les activitats i que romandrà activa durant tot el curs acadèmic.

Adreçat a estudiantat i persones titulades del sector de la salut, el fòrum virtual va tindre xarrades d'especialistes en els següents temes: ocupació pública, treball a l'estranger, equips multidisciplinaris, professions clàssiques i emergents, i emprenedoria. Al seu torn, unes 30 entitats (entre les quals se'n trobaven farmacèutiques, col·legis, centres, clíniques, fundacions, associacions, i empreses públiques i privades) va formar part de la trobada amb els seus estands virtuals i xats interactius.

A més, va ser la primera vegada en aquest any en què es realitzava un fòrum en conjunt amb diferents facultats, la qual cosa li atorgà dinamisme i diversitat a la jornada. Mentre que l'objectiu es va mantindre igual: impulsar l'ocupabilitat dels futurs diplomats de tots aquests centres i obtindre el màxim partit de la cita amb el món laboral. 

Programació
L'esdeveniment es posà en marxa amb la inauguració institucional del Fòrum a càrrec de la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre; la consellera de Sanitat, Ana Barceló; i dels degans i deganes dels centres. A continuació, es donà lloc a la primera taula redona, que tractà els temes d'ocupació pública i treball a l'estranger i va estar presentada per Gloria Segarra, vicedegana de la Facultat de Medicina i Odontologia. Les ponents van ser Almudena Sales, de Xarxa EURES (LABORA); Paula Placencia, titulada en Psicologia; Begoña Brage, titulada en Infermeria; i Carmen Gavaldá, titulada en Odontologia. Al seu torn, parlaren persones responsables del Ministeri de Sanitat i de la Subdirecció General de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat (Generalitat Valenciana).

Després, es dona pas a la conferència 'Equips mutidisciplinaris, professions emergents i emprenedoria', moderada per Luis Such, PDI Facultat de Fisioteràpia. Van prendre la paraula Ernesto Sanz, titulat en Medicina, de l'empresa S2 GRUPO; Miguel Cortell, titulat en Fisioteràpia i emprenedor; Nicolás Garrido, IVI (Institut Valencià d'Infertilitat); María Dolores Navarro, especialista de la Unitat de Neurorehabilitació VITHAS; i Linnea Sánchez, de Psicòloques i Psicòlegs Sense Fronteres.

Més tard, començà el recorregut pels estands empresarials. Es va poder accedir a la sala d'atenció virtual de cada entitat participant per a escoltar les xarrades dels professionals i conéixer les oportunitats laborals disponibles. Aquesta activitat es desenvolupà a través de diferents sales, allà també es va interactuar directament amb les institucions sobre els seus perfils laborals, activitat de l'empresa, canals d'ocupació, etcètera. Per tant, aquest va ser el moment perfecte per a traslladar qualsevol consulta, inquietud o dubte.

D'una banda, el Fòrum acabà amb la secció d'estands per a l'estudiantat, mentre que per a les empreses continuà amb un reconeixement que culminà amb un networking amb l'objectiu que les companyies dialogaren entre elles en una sala exclusiva.

És important destacar que l'equip organitzador de l'esdeveniment, UVocupació, a través del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, va estar disponible durant tota la jornada per a oferir un servei d'orientació professional i laboral als participants amb assessorament professional quant a les candidatures de les empreses; informació i resolució de dubtes sobre el funcionament del fòrum; suport per a traure el màxim partit al networking; un servei personalitzat d'orientació en temps real en aquells casos en què es detectava la necessitat; i consells sobre aspectes rellevants entorn de la inserció de la persona.

Llista d'enllaços: