Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

El Club QUIJOTE d’Alumni UV pega el salt a la novel·la italiana amb Gianrico Carofiglio

  • Fundació General UV
  • 3 de novembre de 2021
L'escriptor italià Gianrico Carofiglio.
L'escriptor italià Gianrico Carofiglio.

Sota la direcció de l’Alumni Ana Garcia, el Club de Lectura en castellà QUIJOTE d’Alumni UV tornà a reunir-se en novembre per a debatre sobre l’última novel·la de l’italià Gianrico Carofiglio, ‘Las tres de la mañana’, una bella narració d’iniciació a la vida adulta que trenca amb els ‘thrillers’ als quals Carofiglio té acostumats als seus lectors. La trobada va ser el passat dia 2, a la sala Gonzalo Montiel del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

Amb ‘Las tres de la mañana’, l’autor dóna un respir a la novel·la negra i s’endinsa en les relacions paternofilials, generadores d’emocions i experiències commovedores, utilitzant les paraules de Francis Scott Fitzgerald en ‘Suave es la noche’ per a titular el seu llibre: “En la vertadera nit fosca de l’ànima són sempre les tres del matí”.

Carofiglio, referent actual de la novel·la negra italiana i magistrat de professió, conta en aquest llibre les vicissituds que passen junts un pare i el seu fill, acabada de complir la majoria d’edat, quan han de conviure durant dues nits sense dormir per a comprovar que la malaltia del jove, epilèpsia, s’ha curat. La història s’emplaça a Marsella, per la qual tots dos deambulen i exploren, descobrint una versió de la ciutat poc recomanable.

L’autor i la seua obra
Gianrico Carofiglio és fill de l’escriptora Enza Buono i germà de l’escriptor, dibuixant i director Francesco Carofiglio. Encara que va fer carrera en la judicatura, no va poder evitar l’herència literària familiar i en 2002 va publicar el seu primer llibre, ‘Testigo involuntario’. Des de llavors, ha escrit contes, assajos, moltes novel·les i ha publicat fins i tot una novel·la gràfica.

És conegut per la seua perícia dins del gènere negre italià, havent creat un personatge familiar per als seus lectors, un advocat, la qual cosa li ha proporcionat nombrosos reconeixements i premis a Itàlia i Alemanya.

Autor de best sellers, ha aconseguit tirades milionàries i part de la seua obra ha sigut duta al cinema, a més de ser traduïda a almenys 16 llengües.

El Club QUIJOTE, que va llegir en octubre ‘El espíritu del tiempo’ de Martí Domínguez, té previst continuar en desembre, dia 14, amb la novel·la ‘Trigo limpio’ de Juan Manuel Gil.

Per a formar part del Club i participar en aquestes trobades, les persones interessades han d’escriure un correu electrònic a alumniuv@uv.es