Alumni UVFundació GeneralUniversitat de València Logo del portal

Alumni Comparteix descobreix la València de Blasco Ibáñez en una passejada literària

  • Fundació General UV
  • 23 de juny de 2022
Imatge del Mercat Central de València
Moment de la passejada al costat del Mercat Central de València

La novel·la de l’escriptor valencià, Arròs i tartana, va servir com a guia per a aprofundir en la València de finals del s. XIX de la mà del doctor en Filologia Hispànica i professor del departament de Didàctica de la Llengua i Literatura de la Facultat de Magisteri, Héctor Hernández.

La passejada literària va permetre descobrir més sobre la figura del gran escriptor valencià, Vicente Blasco Ibáñez. L’activitat va tindre lloc el dijous, 23 de juny, al carrer dels Cordellats i va finalitzar a la porta del Teatre Principal, al carrer de les Barques.

Arròs i tartana (1894) va fer de guia per endinsar-se en la València de la regència de Maria Cristina d’Habsburg, on a través de la lectura d’extractes de la novel·la, es va poder profunditzar en aquesta època d’apogeu de la Renaixença, recuperació de la llengua i tradicions valencianes i principis del creixement i remodelació de la ciutat amb el Modernisme com rerefons, així com dels inicis del republicanisme, amb Blasco Ibáñez com màxim exponent.

Héctor Hernández va ser l'Alumni que va exercir de guia en aquest passeig literari. Doctor en Filologia Hispànica per la Universitat de València i professor en el Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Facultat de Magisteri, és membre del projecte d'innovació contínua “Geografies literàries 3.0” i del grup d'investigació de la UV “Geografies literàries (GEOLIT)”. En el marc d'aquests projectes i grups, Martínez desenvolupa rutes literàries i itineraris didàctics per a diferents nivells educatius i col·lectius.

Alumni Comparteix és una iniciativa del col·lectiu AlumniUV on es realitzen gran nombre d’activitats com tallers, xerrades, classes magistrals, cursets, etc, proposats i impartits pels mateixos membres d’AlumniUV, que de manera altruista, comparteixen la seua experiència i coneixement en temes claus. Totes les activitats estaran dirigides als membres del col·lectiu i la participació en totes les activitats serà gratuïta.

Si vols estar al dia de les pròximes activitats que organitza AlumniUV, visita la seua pàgina web.