Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

Les Arts a la Nau: Curs d´iniciació a l´òpera

  • 16 de novembre de 2016
Image de la noticia

3 crèdits de lliure opció  

El Palau de les Arts Reina Sofía i la Fundació General de la Universitat de València ofereixen el curs d´iniciació a l´òpera LES ARTS A LA NAU dirigit a estudiants universitaris i d´ensenyaments artístics de grau superior.

La finalitat principal del curs és el foment, l´aprofundiment i la recerca en l´òpera com a veritable aglutinant de totes les arts possibles. I el fi últim d´aquest plantejament és posar en relleu la interrelació en aquest gènere de totes les categories artístiques, dins del propi espectacle i entre aquest i el panorama artístic general.

Amb aquest curs s´inicia un treball de col·laboració i cooperació pedagògica entre ambdues entitats que esperem siga cada dia més gran.

– Professora coordinadora del curs: Ana María Botella Nicolás

– Dates: del 16 de novembre de 2016 al 6 de juny de 2017.

– Durada: 30 hores.

– Lloc:

 Centre Cultural La Nau (Aula Magna)

 c/ Universitat, 2, 46003 València
 

 Palau de les Arts

 Av. Professor López Piñero (Historiador de la Medicina) 1

 46013 València
 

– Nombre d’alumnes: mínim 40, màxim 80.

– Requisits: estudiants universitaris i de centres d’ensenyaments artístics de grau superior. 80% d’assistència (només es pot faltar a una sessió). Els alumnes han d’assistir a cada sessió completa i signar en tots els fulls de control d’assistència que es presenten al llarg de la sessió.

Programa del curs

L’objectiu del curs és fomentar l’afició pel gènere operístic mitjançant el procediment més semblant a l’assistència a una representació. Això s’aconsegueix amb la retransmissió en diferit de dues de les òperes produïdes en les temporades anteriors del Palau de les Arts i l’assistència a dos representacions i un assaig general de tres de les òperes de la temporada 2016-2017.

Els continguts formatius del curs s’imparteixen en una classe prèvia d’una hora de durada abans de la retransmissió, en la qual s’expliquen, mitjançant diferents materials i la visualització dels fragments més representatius, els trets més importants de cada peça i la seua localització en el context de la producció de cada autor i de la història de l’òpera.

* L’horari d’acabament de les sessions pot variar en funció de la durada de les representacions.

Preus de matriculació

Estudiants de la Universitat de València: 70,00€

Estudiants d’altres universitats i centres d’ensenyaments artístics de grau superior: 90,00 €

(El preu de matrícula inclou les entrades a les representacions, que són personals i intransferibles per als alumnes matriculats)