Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

Congrés Internacional el Jazz en Espanya

  • 28 de novembre de 2013
Saxofón

2 crèdits de lliure opció

 

- Comitè organitzador:

            Jorge García (Subdirecció general de música– Culturarts Generalitat Valenciana)

            Iván Iglesias (Universitat de Valladolid)

            Antonio Onetti (president de la Fundació Autor)

 

- Dates: del 28 al 30 de novembre de 2013

- Durada : 20  hores (2 crèdits)

- Lloc: Aula Magna del Centre Cultural La Nau  (C/ Universitat, 2)

- Nombre d´alumnes: mínim 10  /màxim 80

- Requisits:  80% d’assistència; no hi ha cap requisit formatiu.

 

Programa del curs

En tot Europa la investigació sobre jazz és cada vegada més abundant, sobretot des que la musicologia i l’etnomusicologia han començat a ocupar-se sistemàticament des de la universitat de les anomenades músiques populars urbanes.

Han crescut els estudis regionals sobre la recepció del jazz (vegeu el congrés Rhythm Changes: Jazz and National Identities Conference, Amsterdam, 2011) i els treballs de conjunt sobre la trajectòria del jazz en alguns països (congrés Histoire du jazz en France, organitzat pel Centre National de la Recherche Scientifique al març de 2011).

A Espanya, a diferència d´altres països veïns, són escassos els estudis sobre l´arribada i el desenvolupament del jazz local, malgrat que aviat farà un segle que convivim amb aquest gènere, origen de tota la música moderna. El congrés "El jazz a Espanya", que tindrà lloc a la Universitat de València entre els dies 28 i 30 de novembre de 2013, permetrà actualitzar i presentar a la comunitat científica la investigació més recent sobre la història i presència del jazz al nostre país de la mà dels especialistes i protagonistes d´aquest gènere.

"El jazz a Espanya" és el primer congrés que es dedica a aquest tema al nostre país. Té vocació internacional i enfocament multidisciplinari, i al llarg de les seues tres jornades, especialistes i músics abordaran qüestions com l´arribada del jazz a Europa i la seua entrada a Espanya al començament del segle XX, les peculiaritats de la seua consolidació en diferents ciutats i territoris, l´assimilació del jazz des d´altres tradicions musicals, la recepció per part del públic i els mitjans de comunicació o la influència d´alguns músics destacats en el seu desenvolupament, entre d’altres.

Les taules redones i ponències tindran el seu complement en els concerts celebrats a la Universitat Politècnica de València, dins del seu tradicional festival Novembre, a més de jam sessions en diferents clubs de la ciutat i una exposició sobre la memòria gràfica d´aquest gènere musical que acollirà la Universitat de València a les sales de La Nau, organitzada en col·laboració amb la Fundació Ebbe Traberg.

D´altra banda, l´elecció de la ciutat de València com a seu d´aquest congrés internacional tampoc és casual, ja que en els últims 25 anys el planter de músics especialitzats en la música de jazz ha crescut notablement i, atesa la qualitat de les propostes facturades a la Comunitat Valenciana, la nostra escena és una de les més actives i reconegudes tant a la resta d´Espanya com en l´àmbit internacional.

 

Programa Congrés Internacional el Jazz en Espanya

 

Distribució de les sessions

Per determinar

 

Preus de matriculació

Inscripció a càrrec de la Subdirecció de Música de Culturarts.

http://ivm.gva.es/cms/es/actividades/congreso-internacional-el-jazz-en-espana.html