Fundació GeneralUniversitat de ValènciaÀrea d'Activitats Musicals Logo del portal

Curs d'interpretació pianística III

  • 5 de febrer de 2011
Piano

 

CURS D'INTERPRETACIÓ PIANÍSTICA III

5 crèdits de lliure opció


Professor: Carles Marín
Durada: 50 hores
Dates: del 5 de febrer al 17 de juny de 2011
Lloc: Societat Coral El Micalet. C/ Guillem de Castro, 73. 46008 València
Horari: les sessions es distribuiran en cinc hores de classe, amb trenta minuts de descans, de 15:30 a 21:00 h, els dies:
Dissabte, 5 de febrer
Dissabte, 12 de febrer
Dissabte, 5 de març
Dissabte, 12 de març
Dissabte, 2 d'abril
Dissabte, 9 d'abril
Dissabte, 7 de maig
Dissabte, 14 de maig
Dissabte, 4 de juny
Dissabte, 11 de juny

Concert d’alumnes: divendres 17 de juny, a les 19 h, sala Charles Darwin de la Facultat de Farmàcia de Burjassot.

Nombre d’alumnes.

Actius: mínim 8, màxim 10  
Oients: màxim 20

Requisits:

Actius: 80% d’assistència. Els alumnes han de tenir almenys estudis de Piano dels últims cursos de grau mitjà de piano.
Oients: 80% d’assistència. Grau elemental de Música.

Programa del curs

Objectius:

- Adquirir mètodes d’estudi que ajuden a obtenir un major rendiment.

- Abordar les dificultats mecàniques principals referides a cada estil del repertori pianístic.

- Comprendre la relació íntima entre l’oïda i el pedal.

- Aprendre la importància de la respiració en el piano.

- Treballar mètodes per a la memorització del repertori. 

- Obtenir més seguretat durant l’actuació en públic.

 

Continguts:

- Anàlisi de la partitura, del que és general al que és particular.

- Coneixement dels signes musicals en relació amb les diverses formes d’atac.

- El pes com a font de so.

- Diferents formes d’utilització del pedal.

- Relació entre fraseig i respiració.

- La memòria com a eina per a una interpretació musical correcta.
 

Metodologia

Cada alumne i alumna ha de presentar un mínim de tres obres d’estils diferents. El professor treballarà individualment el repertori presentat i farà extensibles els consells i recomanacions a la resta dels alumnes. 

Preus de matriculació

Actius
Estudiants de la UVEG i membres del col·lectiu
d’Amics i Antics Alumnes de la UVEG                                                                        300 €

Públic en general                                                                                                         360 €

Oients
Estudiants de la UVEG i membres del col·lectiu
d’Amics i Antics Alumnes de la UVEG                                                                        60 €

Públic en general                                                                                                          72 €

 

 

Amb la col·laboració de la Societat Coral El Micalet

 

  CARLES MARÍN

Premi SOMMERAKADEMIE MOZARTEUM de Salzburg al millor solista de l'any 2008 i guanyador dels concursos Flame de París i Scarlatti de Salzburg, compta amb un palmarès que s’acosta a la vintena de guardons pianístics, tant nacionals com internacionals: Eivissa, Ciutat d'Albacete, Marisa Montiel, José Roca, Granada, Ciutat de Carlet, Mostra de Música Jove de l'Horta Sud, Mestre Serrano, Yamaha Foundation of Europe, Concurs Anual de Juventudes Musicales de Madrid – Fundación Altadis, Infanta Cristina. També ha estat premiat en els concursos José Iturbi, Frechilla Zuloaga, Città di Marsala (Itàlia), Baltic Piano Competition (Polònia), Ciudad de Panamá, etc.

Va estudiar a Torrent (València), amb Amparo Fandos, al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, amb Joaquín Soriano, i a l'École Normale de Musique Alfred Cortot de París, amb Ramzi Yassa. Actualment és un dels cinc alumnes invitats a cursar  els estudis de postgrau a la Rotterdam Piano Academy, sota la direcció del mestre Aquiles Delle-Vigne.
Ha rebut classes magistrals de pianistes com ara Alicia de Larrocha, Solomon Mikowsky, Joaquín Achúcarro, Michel Beroff, Stanislav Pochekin, Mario Monreal, Peter Bithel, entre altres.
Ha ofert recitals a importants sales europees: International Piano Festival, la Unesco i Salle Cortot de París, Fondation Deutsch de la Meurthe, Großen Saal of Mozarteum de Salzburg (Salzburger Festspielen), Marmor Saal del Palau Mirabell de Salzburg (en el Festival Salzburger Schloss Konzerte), Concertsaal d'Enschede, Festival Internacional de Lucca, Concert and Congresgebauw Le Doelen Rotterdam, O950 Podium Rotterdam, Palau de les Arts Reina Sofia, Palau de la Música de València, Auditori de Saragossa, Auditori Manuel de Falla de Granada, Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando i Ateneo de Madrid, Teatre Principal de Maó, Auditori de la Fira de Mostres de Valladolid, Auditori Ángel Barja de Lleó, Teatre de la Passió de Lleida, Real Maestranza de la Caballería de Sevilla, etc.

Com a solista ha actuat amb importants orquestres espanyoles (orquestres de València i de Castella i Lleó, Andrés Segovia de Madrid, Orquestra de Torrent, Orquestra Simfònica de la Universitat de València, Orquestra d'Elx, etc) sota les batutes de Cristóbal Soler, S. Dinic, Lorenzo Ramos, José Fabra, Max Bragado, etc.

Ha enregistrat per a TVE, Radio2 Clàssica de RNE, ABC FM (en directe per a tota Austràlia, des del York Theatre de Sidney), i també un disc compacte per a Edicions Albert Moraleda, de Barcelona. L’any passat va enregistrar un disc compacte per a l'Accademia Musicale di Firenze.

Dels seus pròxims projectes destaquen la gravació d’un disc compacte per a la Ràdio Nacional Portuguesa, amb obres de Bach, Ravel i Fragoso, i la interpretació dels dos concerts per a piano de Chopin en la Societat Filharmònica de València.

Ha estat professor al Conservatori Professional de Música de Torrent i al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo, de València.