Universitat de ValènciaFundació General UVArts Escèniques Logo del portal

'Per Sant Lluc...'

2007. 'Per Sant Lluc...?, dramatúrgia de Josep Lluís Sirera (a partir de textos de Joan Ferrandis Herèdia, Joan Timoneda, Juan Lorenzo Palmireno, Juan del Enzina, Bartolomé de Torres Naharro, Lope de Rueda, Jaume Roís, Francesc Deci, Gómez Manrique, Nicolau Biese, Pere Jaume Esteve i anònims). Direcció de Pep Sanchis.

La relació d’amistat i admiració envers l’autor ens ha permès abusar de la seua confiança i demanar-li una dramatúrgia sobre textos clàssics medievals i renaixentistes.

 Intèrprets

Josep Daniel Tormo

Josep Vicent Valero

Pau Gregori

Raquel Sanz

Inés Cueva

Sergi Teba.

 Equip tècnic

Escenografia i vestuari: Jaume Fons

Entrenament: Carles Montoliu

Música: Trencaclosques-Rodamons Teatre

Fotografia: Miguel Lorenzo

Disseny gràfic: Josep Vicent Valero

Producció executiva: Eva López

Ajudant de producció: Josep Daniel Tormo

Coordinador de gira: Josep Vicent Valero

Traducció del llatí i assessorament lingüístic: Ferran Grau

Direcció: Pep Sanchis

Producció: Assaig (Grup de Teatre de la Universitat de València), Vicerectorat de Cultura-Aula de Teatre de la Universitat de València, Fundació General de la Universitat de València i Teatres de la Generalitat Valenciana

 Sinopsi

La Universitat de València-Estudi General, fundada el 1149, tingué la primera seu al carrer de les Comèdies, zona freqüentada per viatgers, còmics, saltimbanquis, bergants i altra gent de mal viure. Per força, els estudiants universitaris havien de coincidir amb aquests a l’entrada i eixida de les aules. I, també, per força, els estudiants es degueren interessar per les activitats d’aquells veïns tan peculiars, per exemple el teatre. Aquest espectacle transcorre durant la vespra i la festa de sant Lluc (18 d’octubre, inauguració del curs acadèmic a la Universitat de València, s. XVI). Els estudiants, protagonistes en aquesta història, decideixen gaudir de les darreres hores de vacances després d’enllestir els actes de la festa inaugural de l’Estudi General.