Universitat de ValènciaFundació General UVArts Escèniques Logo del portal

Exposició 'Ortifurama valencià' a la Sala Acadèmia de La Nau.
Visita guiada a l’exposició ‘Ortifurama valencià’

Alumni UV organitza en març una nova visita guiada a La Nau, i en aquesta ocasió realitzarà un recorregut explicat per l’exposició ‘Ortifurama valencià’, que s’exhibeix a la Sala Acadèmia del centre cultural universitari.

‘Ortifurama valencià’ és una exposició sobre la història i la realitat valenciana a través de l’excepcional humorista gràfic Ortifus (Antonio Ortiz Fuster, 1948), comissariada per Álvaro Pons i Daniel Tomás. Aquesta mostra il·lustra els últims 40 anys (1981-2021) de València mitjançant les creacions d’Ortifus. De fet, constitueix la seua major retrospectiva, ja que aplega prop d’un miler de peces, entre il·lustracions i objectes.

A la sala, hi destaca un gran mural cronològic, de més de 20 metres de llarg, que recorre la història de València a través de més de 600 imatges, majoritàriament caricatures de personatges polítics, que se succeeixen per dibuixos i projeccions. L’exposició, a més, descobreix per primera vegada els personatges que Ortifus modela amb plastilina com a part del seu procés creatiu i permet acostar-se a les seues produccions més recents: una sèrie d’il·lustracions iniciades en març de 2020 i que retraten la vida a la ciutat en temps de la covid-19.

La visita serà dimarts 29 de març, de 17 a 18 hores, i és imprescindible inscriure-s’hi prèviament. La persona inscrita rebrà un correu electrònic amb una entrada amb un codi QR que haurà de presentar a la consergeria del Centre Cultural La Nau (Universitat 2, València). S’ha d’acudir 10 minuts abans de l’inici de l’activitat i es continuarà emprant la mascareta higiènica i gel hidroalcohòlic. S’hauran de complir amb les mesures en matèria de salut pública vigents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, a conseqüència de la situació ocasionada per la covid-19. Aquesta exposició està organitzada pel Centre Cultural La Nau. La visita serà guiada per una persona que forma part del Voluntariat Cultural de la UV.

 
Període de l'esdeveniment:
  • De 10 de març de 2022 a 28 de març de 2022. Tots els dies de 00:00 a 10:00.
  • 29 de març de 2022 de 17:00 a 18:00. Dimarts.
 
 
Lloc de realització

Online

 
Organitza

Universitat de València

Fundació General de la Universitat de València

Alumni UV

Amb la col·laboració del Voluntariat Cultural UV.

https://www.uv.es/alumniuv

 

Contacta alumniuv@uv.es

 
Més informació