Universitat de ValènciaFundació General UVArts Escèniques Logo del portal

Grup de dones
Nit de Sant Joan 2024. Fuller meets Sorolla
Presencial

Espectacle de dansa. Centre Cultural La Nau

 

Nit de Sant Joan 2024

Fuller meets Sorolla

Direcció i coreografia: Christine Cloux.

Per Grup de Dansa de la UV.

    

Direcció i coreografia: Christine Cloux.

Intèrprets

Grup de Dansa de la Universitat de València: Alba Santos, Natalia Pérez, Paula Masià, Blanca Montagud, Sara Such, Andrea Izquierdo, Sara Tur, Aroa Centelles, Lucía Huguet, Eva Bertomeu, Berta Miragall i Emma Navarro. Guitarrista: Helena Feenstra. 

Espai escènic i llums

Christine Cloux.

Vestuari

Christine Cloux.

Disseny gràfic

Juliane Petri.

Fotografies

Jorge Pérez.

Agraïment

Institut Valencià de Cultura.

El Grup de Dansa de la UV ha preparat un espectacle per a viure la màgica Nit de Sant Joan al Claustre de la Universitat de València. Es tracta d’una exhibició de dansa contemporània acompanyada de música, on dotze ballarines i una guitarrista en directe –totes dones-, retran homenatge a la ballarina Loïe Fuller (Illinois, 22 de gener de 1862-París, 21 de gener de 1928.

La ballarina nord-americana, contemporània de Joaquín Sorolla, tots dos artistes van nàixer només amb un any de diferència, van quedar fascinats per l’efecte de la llum, que vam plasmar tant en la pintura com en la dansa. En definitiva, si Sorolla va ser el pintor de la llum, la ballarina Loïe Fuller la va ballar captivant escriptors i pintors de la importància de Toulouse-Lautrec i Rodin, i aquesta influència es plasma en la representació ‘Fuller Meets Sorolla’ amb què la UV celebra la Nit de Sant Joan. 

L’espectacle és dirigit per la ballarina Christine Cloux, professora del Grup de Dansa de la Universitat. Cloux, actualment nominada en els premis Max, posseeix una trajectòria dilatada –40  d’anys experiència– i guardonada, en diverses ocasions, amb el premi de les Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana, com a millor intèrpret de dansa i com a millor espectacle de dansa, entre altres guardons. 

Durada: 50 minuts

Entrada lliure amb invitació: https://ir.uv.es/ngiDt0v

 

Data 23 de juny de 2024 de 22:00 a 23:00. Diumenge.

 
 
Lloc de realització

Claustre. Centre Cultural La Nau

Carrer de la Universitat, 2

València (46003)

 
Organitza

Universitat de València. Aula d'Arts Escèniques, Servei de Cultura Universitària UV.

 

Contacta auladeteatre@uv.es