Universitat de ValènciaFundació General UVArts Escèniques Logo del portal

Dona dansant
Pre-Broken

Pre-Broken

Actuació de dansa de Juana Varela

Pre-Broken és una ment plena de sons que es repeteixen.

Pre-broken és una cursa que es precipita cap endavant i cap endarrere.

Pre-Broken és un temps anterior al moment present.

Juana Varela.

Vaig començar a ballar a Villena des de molt petita, envoltada de família i amics que amb molt d'afecte em van veure sempre com una ballarina espontània i alegre. A poc a poc, amb aquesta confiança i després de donar bastants tombs, vaig completar els meus estudis de dansa clàssica i contemporània a Alacant, i posteriorment al Conservatori Superior de València. Vaig viatjar una mica amb l'excusa de veure de prop com era el llenguatge de la dansa a uns altres països.

Sense adonar-me’n, de la forma més natural, la dansa va esdevenir la manera d'expressió artística, i amb el pas del temps vaig començar a confluir i experimentar amb altres arts i altres persones que han fet que no deixe de créixer. És així com la docència i la creació van prendre un sentit molt especial el 2003, quan vaig començar a formar part d'un preciós projecte de dansa integrada a l'escola i companyia Moments Art a València, ciutat on també em va rebre com a part de la seua família la companyia La Coja Dansa.

Una vegada em van donar un premi, un altre dia vaig ser mare. Sempre vaig ser dona d’improvisació. Amiga de la música, la dansa i les relacions socials, em vaig llançar de ple i vaig començar a treballar també amb la veu al costat del Col·lectiu Penja’m. Actualment cree i interprete –sempre amb la col·laboració d’altres professionals– les meues pròpies peces, que arrepleguen aspectes mundans i universals de les vivències i percepcions d'aquella xiqueta i dona que continua viatjant entre realitats i fantasies del moment present


17/11/2021. L'actuació tindrà lloc a l'esplanada entre Facultats de Magisteri i Ciències Socials

18/11/2021. L'actuació tindrà lloc a l'esplanada entre Facultats de Dret i Economia

 

Període de l'esdevenimentDe 17 de novembre de 2021 a 18 de novembre de 2021. Dimecres i dijous d' 11:00 a 12:00.

 
 
Lloc de realització

Campus de Tarongers

 
Organitza

Cultura als Campus. Vicerectorat de Cultural i Esport.

 

Contacta cultura@uv.es