Universitat de ValènciaFundació General UVArts Escèniques Logo del portal

tractament d'imatge 3D d'una arquitectura
Virtualització del patrimoni cultural. Aplicació de tecnologies 3D
Presencial

Microcredencial en la producció i difusió digital de models tridimensionals per a la documentació precisa d'edificis, objectes diversos, llenços, fonts d'arxiu.

 

Gràcies a tecnologies molt accessibles, aquests recursos poden ser registrats i compartits globalment de manera eficient i a un cost mínim. La microcredencial es presenta com un complement valuós per als màsters d'investigació en àrees humanístiques, però també està oberta a qualsevol persona interessada, incloent-hi estudiants de grau i professionals aliens a la universitat.

La microcredencial s'enfoca a la pràctica, no requereix coneixements previs i utilitza metodologies basades en casos reals per a ensenyar l'ús d'eines digitals, preferentment gratuïtes. Els estudiants aprendran a generar almenys un model digital, i tot allò que els és necessari per a capturar-lo, modelar-lo i publicar-lo, i a més exploraran les implicacions conceptuals d'aquestes tecnologies en les humanitats.

Els objectius específics són els següents:

  1. Oferir formació sobre dispositius i tècniques digitals (com la fotogrametria, l'escaneig 3D o el LiDAR) per a la captura, modelatge, processament i publicació de models tridimensionals d'objectes, immobles o llocs històrics, a fi de visualitzar-los en entorns de realitat virtual o realitat augmentada.
  2. Oferir formació sobre tècniques avançades d'imatge aplicades a l'estudi de documents històrics, mitjançant fotografia hiperespectral.
  3. Completar i actualitzar la formació que ofereixen els màsters d'investigació en humanitats ja existents a la Universitat de València.
  4. Facilitar l'actualització i formació contínua del professorat de la Universitat de València, i oferir-la també a altres col·lectius de dins i fora de la Universitat de València.
  5. Fomentar la interdisciplinarietat en alumnat i el personal investigador, ja que es treballa sobre tecnologies que tenen aplicació a diverses disciplines humanístiques.
  6. Millorar la formació de futur personal tècnic per a la investigació, ja capacitat en eines digitals. 

 

Data De 11 de desembre de 2024 a 8 de gener de 2025. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

Facultat Gª i Història. Universitat de València

Av. Blasco Ibáñez 28

València (46010)

 
Organitza

Àrea de Formació Contínua. Fundació General Universitat de València.

https://www.uv.es/fundacio-general/ca/formacio/formacio-continua.html

 

Contacta microcredencials.fguv@uv.es

 
Més informació