Fundació General UVUniversitat de ValènciaCinema Logo del portal

'O QUE ARDE' (OLIVER LAXE)

José Luis Rebordinos

Nits de Cinema 2020

SINOPSIS

Ningú espera a Amador quan ix de la presó després de complir condemna per haver provocat un incendi. Torna a la seua casa, un llogaret perdut de les muntanyes de Lugo, on tornarà a conviure amb la seua mare Benedicta, la seua gossa Lluna i les seues tres vaques.

Les seues vides transcorren al ritme assossegat de la naturalesa, fins que tot canvia quan un foc violent arrasa la zona.

 

Premi del Jurat en "Un Certain Regard" del Festival de Cannes i guanyadora del Goya a Millor Direcció de Fotografia i Millor Actriu Revelació. El cinema d'Oliver Laxe continua creixent cap a dins en aquesta abrasiva cinta sobre la redempció d'un piròman.

 

 

José Luis Rebordinos és director del Festival de Cinema de Sant Sebastià des de l'1 de gener del 2011. Membre de la European Film Academy (EFA) i Membre d'Honor de l'Acadèmia d'Arts i Ciències Cinematogràfiques de l'Argentina, en 2015 el Consell de Ministres li va concedir la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles arts.

 

Llicenciat en Pedagogia Especial, va ser director de la Unitat de Cinema de Donostia Kultura durant 22 anys, director durant 21 anys de la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror i durant 8 del Festival de Cinema i Drets Humans de Sant Sebastià.

 

És co-autor de diferents llibres sobre cineastes bascos com Elías Querejeta, Montxo Armendáriz, Antxon Eceiza, Julio Medem, Javier Aguirresarobe, etc., així com sobre cinema asiàtic.

 

----

 

Estrena: 21/05/2019

Durada: 85 min.

Nacionalitat: Espanya - França - Luxemburg

Direcció: Oliver Laxe

Intèrprets: Amador Arias, Benedicta Sánchez.

 

Nits de Cinema 2020 a FILMIN