Fundació General UVUniversitat de ValènciaCinema Logo del portal

L'Aula de Cinema presenta 'Sombras Eléctricas', una proposta intercultural entre cineastes xinesos, espanyols i ‘xinyols’

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 22 d’octubre de 2019
Detall del cartell 'Sombras eléctricas'
Detall del cartell 'Sombras eléctricas'

'Sombras Eléctricas' ha arribat al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València com la I Mostra de Cinema Xinés Made in Spain, una original proposta intercultural que ha reunit obres de directors d'origen xinés que resideixen o han crescut a Espanya i de directors espanyols interessats en el gegant asiàtic.

El 21 i 22 d'octubre, es projectaren a l'Aula Magna una selecció de pel·lícules que “aborden la interculturalitat des del punt de vista d'espanyols que conviuen amb xinesos. Creiem en la comunicació i en la construcció de llaços d’entesa des de la cultura i l'expressió artística”, en paraules d'Antonio Liu Yang, facilitador cultural i coorganitzador de la mostra, qui també assenyalava la necessitat d'empatia i comprensió amb “una comunitat cada vegada més present a València”, mitjançant obres de directors de qualitat, premiats i seleccionats per a nombrosos festivals.

“El primer dia tractarem mirades externes cap a la comunitat xinesa, i el segon visibilitzarem mirades internes però produïdes a Espanya i problematitzades, ja que ens parlen des de la no pertinença, les identitats mixtes i els tercers llocs”, afirmava Antonio Liu Yang.

Día para nadie, de Daniel López Sánchez, i Yu Gang (La peixera), de Paco Nicolás, van ser les propostes per a la sessió del 21 d'octubre, presentades pels seus directors, els quals van mantindre un col·loqui posterior amb el públic moderat per Liu Yang.

Dimarts 22 d'octubre va ser el torn dels curtmetratges Xiao Xian, de Jiajie Yu Yan, i El hilo rojo, de Xiaomei Espiro. Tots dos són joves cineastes espanyols d'origen xinés i van estar presents en la projecció i en el col·loqui posterior, moderat aquesta vegada per la periodista i gestora cultural Paloma Chen.

Aquestes dues sessions, d'entrada gratuïta, van comptar amb la col·laboració de l'Institut Confuci de la Universitat de València.