Fundació General UVUniversitat de ValènciaCinema Logo del portal

El Festival Internacional de Migmetratges la Cabina crea un laboratori per al desenvolupament de projectes audiovisuals

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 12 d’abril de 2022
Equip del Festival Internacional La Cabina.
Equip del Festival Internacional La Cabina.

El Festival Internacional de Migmetratges La Cabina, organitzat per l’Aula de Cinema de la Universitat de València, i el Torino Short Film Market crearan un laboratori per al desenvolupament audiovisual. Es tracta del ‘Word-FRAME LA CABINA VALÈNCIA, Laboratori de desenvolupament de curtmetratges i migmetratges’, un espai d’aprenentatge i la tutorització de cineastes que tinguen el projecte d’un curtmetratge o migmetratge i vulguen donar-li l’impuls necessari per a la seua realització.

WORD-FRAME LA CABINA VALÈNCIA és una oportunitat per a tots els professionals dedicats a la direcció i el guió que vulguen crear una obra de ficció o animació o un documental de format curt o mitjà amb projecció internacional. Guiats per professionals de la indústria, els participants tindran cinc dies de formació en els quals assistiran a classes teòriques de guió, coneixement de la indústria cinematogràfica, creació de dossiers  de venda, formació en màrqueting i preparació de de pitching en anglés.

El pròxim mes de maig, l’Aula de Cinema de la Universitat de València obrirà les bases del concurs per als interessats a participar en aquest laboratori per a realitzar  curtmetratges i migmetratges, entre els quals se seleccionaran un total de huit projectes. La formació s’impartirà en novembre al Centre Cultural de la Nau, de la Universitat de València, dins de la quinzena edició del festival La Cabina, únic festival d’Espanya dedicat íntegrament a l’exhibició i la competició internacional de migmetratges. Els participants conviuran amb els cineastes i els professionals que assistisquen al festival.

Torino Short Film Market es va fundar en 2016 com un mercat cinematogràfic internacional dedicat principalment a la indústria del curtmetratge (produccions de fins a seixanta minuts). El seu objectiu és promoure el creixement de la indústria del curtmetratge a Europa i a la resta del món i ser al mateix temps un punt de trobada internacional anual de grans talents.

El projecte guanyador de WORD-FRAME LA CABINA VALÈNCIA serà convidat al taller que es farà al Torino Short Film Market 2022, que se celebrarà entre el 28 de novembre i el 9 de desembre. En aquest taller de cinc dies de duració, la persona guanyadora del projecte rebrà una formació exhaustiva sobre coproducció internacional i accés a mercats i festivals internacionals i realitzarà una nova sessió de pitching oberta a professionals de la indústria cinematogràfica europea.