Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

Chema López. Un conte de fantasmes per a adults

  • 14 de maig de 2014
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol celebrada a la Sala Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València, entre el maig i el setembre de 2014. Seguint la línia de treball habitual en la trajectòria del pintor Chema López, l´exposició Un conte de fantasmes per a adults reflexiona a través de la pintura sobre la importància de la imatge en la configuració de la retòrica del poder, tant en el pla històric com en el propagandístic o el repressiu.

En aquesta ocasió i continuant la línia traçada en la seua última exposició individual exhibida a la ciutat de València, Sobre herois i tombes (Galeria Valle Ortí, 2010), Chema López reprèn la màxima de Walter Benjamin sobre l´absoluta vinculació entre producció cultural i barbàrie: "No hi ha cap document de la cultura que no ho siga també de la barbàrie".

D´aquesta manera l´exposició recollirà la producció més recent de l´autor i presentarà una vintena de pintures de gran format acompanyades per una àmplia sèrie de dibuixos que actuaran com a peu de pàgina dels quadres, dirigint, completant o confonent el sentit últim d´aquests. Aquest catàleg és el número 11 de la sèrie denominada Trobades amb la col•lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta les exposicions monogràfiques d’artistes representats en l’esmentada col•lecció.