Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

Fidelitats a contra-corrent

  • 12 de març de 2018
Image de la noticia

Aquest volum, coordinat per José Luis Villacañas, recull els últims treballs sobre la família Martínez Guerricabeitia, concretament sobre els germans José i Jesús, i sobre els seus itineraris personals, les seues peripècies vitals i els llegats culturals que tots dos han deixat, cadascun en el desplegament de la seua existència.

José Martínez (1921-1986) arribarà a ser el director de la mítica editorial Ruedo Ibérico. Jesús Martínez (1922-2015) es convertirà en empresari d´èxit, col·leccionista d´art compromès i mecenes.

L´obra comença amb un text de José Luis Villacañas en què presenta la família. Segueix un text de José Martín que narra l´itinerari vital dels germans. A continuació, Miguel Corella ens parla de la col·lecció pictòrica que forma Jesús Martínez Guerricabeitia i dóna el 1999 a la Universitat de València. L´esdeveniment artístic engegat per Jesús Martínez és analitzat per José Pedro Martínez i Lydia Frasquet. La biblioteca i l´arxiu de Jesús Martínez l’analitzen Everilda Ferriols i Miguel C. Muñoz. L´obra finalitza amb un apèndix documental.

La publicació acompanya la mostra celebrada a Sant Miquel dels Reis, seu de la Biblioteca Valenciana, entre març i maig de 2018.