Fundació General UVUniversitat de ValènciaCol·lecció Martínez Guerricabeitia Logo del portal

Wences Rambla. Balanç d'una trajectòria

  • 20 de febrer de 2017
Image de la noticia

Aquesta obra és el catàleg que acompanya la mostra del mateix títol exhibida a la Sala Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València entre el febrer i l’abril de 2017 i comissariada per Pascual Patuel.

El present projecte expositiu pretén recórrer tota la trajectòria del pintor Wences Rambla (Castelló, 1948), que suma ja quatre dècades de dedicació al món de l´art. Rambla és un dels pocs artistes de les comarques castellonenques que va saber reaccionar contra l´acomodatici ambient plàstic del moment i desenvolupar un tipus de pintura d´acord amb la modernitat. En un context molt tradicionalista, marcat per la empremta del realisme, el sorollisme i el porcarisme, va ser capaç de connectar amb els moviments més renovadors que es donaven en l´àmbit valencià i europeu i cercar el seu propi camí personal. A més, en l´àmbit purament pictòric cal afegir la seua tasca com a investigador i docent, des de la seua càtedra d´Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat Jaume I de Castelló.

Aquest catàleg és el número 16 de la sèrie denominada Trobades amb la col•lecció Martínez Guerricabeitia, sèrie que documenta les exposicions monogràfiques d’artistes representats en l’esmentada col•lecció.