Fundació GeneralUniversitat de ValènciaLa Nau Menuda Logo del portal

L'hora de l'esport

 

L’esport és una activitat fonamental en el desenvolupament sociopsicomotriu dels xiquets. En un vessant educatiu, l’esport desenvolupa la capacitat d’explorar l’espai i de conèixer l’esquema corporal mitjançant el moviment; ajuda a la socialització amb els iguals i amb les iguals i a acceptar les regles, a més d’estimular la superació mitjançant la competició positiva.

Aquestes són algunes de les propostes d’enguany:

  • LES BIRLES

Farem quatre grups en la pista i se situaran uns enfront dels altres. Entre els grups hi haurà un balonet i unes birles. Quan senten el senyal, cada grup tractarà de tirar el màxim nombre de birles. Han de jugar com si es tractara del raspall, és a dir, sense alçar el balonet de terra. Els participants es posaran en fila i un darrere de l’altre intentaran colpejar-les.

  • ESPORTS ADAPTATS

En primer lloc, farem una petita introducció al problema de les barreres que troben les persones amb diversitat funcional i la necessitat d’incloure-les en els nostres grups perquè siguen un o una més. A continuació, dividirem el grup en dos subgrups. Cada subgrup jugarà als jocs següents: el baló sorollós, atletisme per parelles, voleibol amb mobilitat reduïda i handbol amb una mà lligada.

  • BÀDMINTON OLÍMPIC

Agafarem una raqueta i el volant i el llançarem cap amunt. Després continuarem llançant el volant cap amunt, però asseguts. Seguirem practicant per parelles i per grups. Finalment, farem una partida de bàdminton en la qual introduirem més volants.