Fundació GeneralUniversitat de ValènciaLa Nau Menuda Logo del portal

L’Escola d’Estiu de la Universitat de València clou l’edició del 2021 amb més de 200 participants

  • Fundació General UV
  • 30 de juliol de 2021
Taller de percussió africana a La Nau Menuda.
Taller de percussió africana a La Nau Menuda.

L’Escola d’Estiu de la Universitat de València ha clos aquest divendres, 30 de juliol, la primera edició celebrada després de l’Estat d’alarma viscut per la pandèmia de la covid-19, reunint més de 200 participants entre La Nau Menuda (escolars d’entre 7 i 12 anys) i La Nau Jove (joves d’entre 13 i 16 anys) als tres campus de la UV. Jocs d’aigua, esdeveniments esportius i excursions han protagonitzat un mes de multiaventura replet d’activitats.

Tarongers, Blasco Ibáñez i Burjassot-Paterna han estat els escenaris del 25 aniversari de La Nau Menuda (anteriorment, La Nau dels Xiquets i les Xiquetes), celebrat enguany en haver de suspendre l’escola d’estiu el 2020 per la crisi sanitària.

El fil conductor així ha estat la proposta ‘25 Naus de Xiquets i Xiquetes’, posant de relleu la consolidació de l’escola al llarg del temps. “La Nau Menuda es concep com a un entorn d’oci educatiu on s’adapten les activitats a les diferents maneres d’aprendre, de ser i de relacionar-se dels participants. I, aquest any, a més, com a un espai màgic on s’ha fomentat l’educació per la pau, el respecte pel medi ambient, la solidaritat, la diversitat i també els valors democràtics i de participació social, dins del marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”, assenyalen des de l’organització.

Per tant, la commemoració dels 25 anys de “naus menudes” no ha tractat únicament de fer una mirada al passat, sinó “de mirar cap al futur i assumir nous reptes”, afirmen.

Activitats estiuenques amb retrospectiva
La passejada per les diferents temàtiques abordades en edicions passades ha donat lloc a activitats diverses com un divertit taller de percussió africana juntament amb altres propostes per a conéixer els llegats d’Àfrica; nous jocs i jocs autòctons tradicionals; excursions al Jardí Botànic de la Universitat de València i a Villa Junior; un dia de piscina al Vedat de Torrent; i la visita “inesperada” de l’exjugador de bàsquet Víctor Luengo en un acte que xiquets i xiquetes gaudiren al Valencia Basket Club.

Activitat multiaventura de La Nau Jove.

Aquest mateix fil conductor ha estat seguit també pels participants de La Nau Jove “perquè molts d’ells han gaudit d’ambdues escoles i, per tant, formen part de la història de La Nau Menuda”, reflexionen els organitzadors.

En la seua aventura al passat, els joves han recordat la importància de protegir el medi ambient des de diferents vessants; la rellevància de la temàtica viatgera durant els darrers anys quan es van visitar pobles, paratges i monuments; i una Nau Jove més social que mai amb la presència constant de valors com ara solidaritat, diversitat, cooperació i igualtat en totes i cadascuna de les activitats, entre les quals, destaquen les desenvolupades en l’apartat esportiu amb hoquei i urban dance, els tallers (de percussió africana i teatre en anglés), les jornades multiaventura a la Masia de Tous (La Pobla de Vallbona), la pràctica de senderisme als Tolls de Quesa i de ràfting al riu Cabriol, la visita al Parc Científic de la Universitat, i, com a última novetat, el cantautor Diego Martín contestà les preguntes que plantejaren els joves i cantà en directe amb la seua guitarra.