Fundació GeneralUniversitat de ValènciaLa Nau Menuda Logo del portal

El contacte amb els animals i la natura marquen l’Escola d’Estiu de la Universitat de València de 2023

  • Fundació General UV
  • 31 de juliol de 2023
Xiquets participant en una de les activitats de l'escola d'estiu

L’Escola d’Estiu de la Universitat de València ha tancat aquest divendres, 28 de juliol, l’edició d’enguany amb un total de 300 participants entre La Nau Menuda (escolars d’entre 6 i 12 anys) i La Nau Jove (d’entre 13 i 16 anys). El contacte amb l’entorn natural i la seua protecció, així com els hàbits saludables, han sigut el fil conductor de l’edició d’enguany, on també hi ha hagut temps per a excursions, estades rurals i jocs d’aigua.

Els tres campus de la Universitat de València (Blasco Ibáñez, Tarongers i Burjassot-Paterna) han sigut els escenaris què han acollit les principals activitats de La Nau Menuda, mentre que el campus de Tarongers ha sigut la base de La Nau Jove. L’edició del 2023 de l’Escola d’Estiu de la Universitat de València, que enguany ha augmentat en prop de 60 participants, ha treballat la conscienciació sobre els reptes de futur per a millorar el medi ambient, a través d’una mirada responsable i conscient de les mesures que apliquem en el nostre entorn local i més proper.

L’escola d’estiu de la Universitat de València s'ha consolidat al llarg del temps com un marc lúdic formatiu en el qual xiquets, xiquetes i joves conviuen en espai multicultural, on es potencia la diversitat cultural, la inclusió de persones amb necessitats específiques, la coeducació com a via per a la integració de totes i tots i el desenvolupament de competències ciutadanes i socials, des d’una actitud inquieta i curiosa, a la recerca, sempre, de nous reptes.

La cloenda de l’edició d’enguany ha reunit als integrants dels tres campus de La Nau Menuda al Parc de la Granja en una gran festa d’acomiadament.

La Nau Menuda

En l’edició de 2023 de La Nau Menuda, “Cura del medi ambient, hàbits saludables i vida sana” han servit com a fil conductor d’aquesta activitat. En aquest context, la visita al Jardí Botànic ha sigut un dels grans atractius d’enguany.

A més, menuts i menudes han gaudit de moltes altres propostes lúdiques, amb una vessant formativa, com ara les activitats al Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), a la granja escola La Villa Junior o la visita als Jardins de València NaTúria.

La Nau Jove

Respecte a la Nau Jove, en el seu quinzé aniversari, les propostes han inclòs tallers, esports tradicionals i innovadors en anglés, excursions o visites com la realitzada a l’edifici històric de La Nau. La gravació d’un programa de ràdio al TAU ha estat un dels grans atractius.

Galeria d'imatges