Fundació GeneralUniversitat de ValènciaLa Nau Menuda Logo del portal

Els campions de pilota transmeten la seua passió als més menuts de l’Escola d’Estiu de la UV

  • Fundació General UV
  • 19 de juliol de 2022
Els campions de pilota transmeten la seua passió als més menuts de l’Escola d’Estiu de la UV

Els jugadors de pilota Puchol II i Carlos Donat i la jugadora de pilota Victoria Díez han realitzat un taller pràctic per a ensenyar als xiquets i xiquetes de l’Escola d’Estiu de la Universitat de València aquest esport tradicional valencià.

Prop de 165 infants han rebut classes pràctiques de com arreglar-se la mà, les diferents modalitats de pilota que n’hi ha i alguns moviments i colps amb la pilota. També se’ls ha explicat la història d’aquest esport valencià i algunes de les seues curiositats més destacades. L’activitat s’emmarca en l’Escola d’Estiu de la Universitat de València, que enguany té com a fil conductor els esports tradicionals.

En paraules de Puchol II, actes com aquest “són importants perquè ajuden a impulsar l’esport valencià i que continue en les noves generacions”. “Són fonamentals iniciatives de promoció de l’esport de base, inculcar el nostre amor per la pilota als més menuts, i que d’ací puguen nàixer els i les futures jugadores de pilota”, ha expressat Puchol II.

L’acte ha comptat amb una representació d’alguns dels millors jugadors de pilota en actiu. Així, Puchol II (Francesc Xavier Puchol, Vinalesa 1991) ha aconseguit recentment el Fris Grec (màxim trofeu per a un jugador de pilota valenciana que s’obté al guanyar tres campionats individuals consecutius o cinc alternatius), al ser cinc vegades el campió d’Individual d’Escala i Corda. A més, ha sigut campió del Món amb la selecció valenciana l’any 2017 i és l’actual campió de Lliga Professional.

Victoria Díez (València, 2001) és la primera i, fins al moment, única dona en fer-se amb el Fris Grec, al guanyar el Campionat Individual Caixabank de Raspall Femení en quatre edicions i ser campiona de les últimes cinc Lligues Caixabank d’Elit de Raspall Femení. Actualment, és estudiant de Biotecnologia a la Universitat de València i forma part de l’equip de pilota d’UVesports, el servei d’esports de la institució acadèmica.

També és alumne de la Universitat de València Carlos Donat (Alfarb, 2000), en aquest cas estudiant de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, i és membre de l’equip de pilota de la UV. És l’actual campió de l’Individual Sub23 d’Escala i Corda i durant tres anys seguits, el màxim representant del Circuit Sub23 d’Escala i Corda de Tecnificació.  

L'Escola d’Estiu de la Universitat de València és un programa d’oci educatiu durant el mes de juliol, destinat tant als fills i filles de membres de la comunitat universitària com a públic en general. És divideix en dues escoles: La Nau Menuda, per a xiquets i xiquetes fins als 12 anys, i La Nau Jove, de 12 a 16 anys. Enguany, el fil conductor que motiva tots els continguts de l’Escola d’Estiu són els esports tradicionals valencians i d’arreu el món, tenint especial rellevància la pilota valenciana.

Imatges: