UVculturaPatrimoni CulturalUniversitat de València Logo del portal

El Ministeri de Cultura tria a la Universitat de València per a la digitalització de 150.000 pàgines dels segles XV al XIX

  • Gabinet de Premsa
  • 1 de febrer de 2019
Imatge de la Biblioteca de La Nau.
Imatge de la Biblioteca de La Nau.

El Ministeri de Cultura i Esport ha seleccionat el Servei de Biblioteques i Documentació de la Universitat de València per a la digitalització de 280 obres de la seua col·lecció, que equivalen a 150.000 pàgines. El recurs digital generat serà incorporat en diversos portals bibliogràfics, com la Biblioteca Virtual del Patrimonio Biblográfico, Hispana, Europeana i a la biblioteca digital Somni de la mateixa Universitat de València.

Les 280 obres, totes elles en domini públic i lliures de drets d’autor, corresponen a edicions dels segles XV, XVI, XVII, XVIII i XIX, d'autors com Ramon Llull, Joan Timoneda, Lluís Vives, Hipòcrates, Palmireno, Julio Verne, Robert Boyle o Sant Vicent Ferrer. La selecció abasteix diferents àrees temàtiques: medicina, ciència, literatura, cartografia, etc. Totes elles estan disponibles en Trobes, el catàleg de la Universitat de València.

Els exemplars es custodien majoritàriament a la Biblioteca Històrica de la Universitat de València però també es digitalitzaran fons de la Biblioteca d'Humanitats, la Biblioteca de Ciències Socials, la Biblioteca de Ciències de la Salut i la Biblioteca Historicomèdica.

La digitalització de les 150.000 pàgines i la generació del recurs digital serà possible gràcies a l’ajuda concedida pel Ministeri de Cultura i Esport.

Per dur endavant aquest projecte s'ha signat un conveni entre la Universitat de València i el Ministeri de Cultura que fixa un termini màxim de quatre anys per a la seua realització.