Fundació GeneralUniversitat de ValènciaPatrimoni Cultural Logo del portal

Pere Compte i Pere Bèrnia, Joaquim Martínez, Timoteu Calvo, Antoni Martorell, Sebastià Monleon, Xavier Goerlich, Antonio Escario i Luis Carratalá

1498 1839 1999

El Centre Cultural La Nau es troba en l'edifici històric de la Universitat de València, l'antic Estudi General.

Les obres inicials d'aquest important immoble van ser realitzades a la fi del segle XV per Pere Compte i Pere Bernia, segons contracte signat el 16 d'agost de 1498. A partir de la unificació de diferents cases es va construir aquesta primera seu universitària. No obstant açò, la seua aparença actual es deu a la intervenció realitzada a partir de l'any 1839, quan el govern de la Universitat de València va decidir emprendre la reforma de l'antic edifici. En aquesta intervenció es va dur a terme la construcció del Claustre Major, un element molt característic de l'edifici. En el centre d'aquest pati es troba la figura escultòrica de l'humanista Lluís Vives, com a símbol d'identitat de la pròpia Universitat.

En la dècada dels anys 40 del segle XX l'arquitecte Xavier Goerlich Lleó va construir el segon pis del claustre. En època recent, en 1999, una profunda remodelació de l'edifici, duta a terme pels arquitectes Antonio Escario i Luis Carratalá, va convertir la seu històrica de la Universitat de València en l'actual Centre Cultural La Nau, sent en l'actualitat un dels espais culturals de major projecció de la ciutat.

Entre les dependències més importants es troben: el Paranimf o Teatre Acadèmic, la Capella de la Sapiencia (amb la magnífica taula de la Verge de la Sapiencia), la Biblioteca Històrica i les diverses sales d'exposicions.

L'edifici, per la seua importància històric - artística, va ser declarat Bé d'Interès Cultural (BIC), en la categoria de Monument, en 1981.

Google maps

La Nau Google street view

Galeria d'imatges: