Fundació GeneralUniversitat de ValènciaVoluntariat Cultural Logo del portal

Jornada de portes obertes i visites guiades a La Nau de la Universitat per celebrar el Dia Internacional dels Museus

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 19 de maig de 2022
Paranimf de la Universitat de València.
Paranimf de la Universitat de València.

La Conselleria de Cultura, Educació i Esport atorgava el passat 28 de febrer el reconeixement com a museu als espais patrimonials del Centre Cultural La Nau. Enguany, l’Àrea de Patrimoni Cultural de la Universitat de València celebra el Dia Internacional dels Museus, el dimecres dia 18 de maig, amb una jornada de portes obertes a La Nau amb visites guiades a les 12 i a les 18 hores per a conéixer els llocs més emblemàtics de la història de la Universitat.

Cadascuna de les visites va començar a l’Aula Magna, on es va presentar l’audiovisual ‘La Nau: Un camí de segles’, que mostra un recorregut diacrònic per l’evolució d’aquest edifici, que va tindre el seu origen en diversos habitatges adquirits per l’Ajuntament de València en 1493 en l’antic barri jueu de la ciutat. L’activitat va ser gratuïta.

La Nau, a més d’haver-se consolidat com un centre cultural de referència en la ciutat de València amb un ampli programa d'activitats relacionades amb exposicions d'art, teatre, música, còmic o cinema, entre altres, ha sigut reconeguda recentment com a museu pel valor dels seus espais i col·leccions. En concret, la Sala Duc de Calàbria, el Pati Rectoral, la Capella de la Sapiència, el Claustre i el Paranimf.

L’edifici històric de La Nau, va estar declarat Bé d'Interés Cultural en 1981, és el més antic i emblemàtic de la Universitat de València. Ha sigut seu principal des de la seua fundació a la fi del s. XV fins a mitjans del s. XX quan es van instal·lar les facultats en el campus de Blasco Ibáñez. D'arquitectura neoclàssica valenciana, especialment en les seues façanes i claustre. La seua configuració arquitectònica actual és fruit d'una successió d'intervencions que han anat adaptant l'edifici a les seues diferents funcions i necessitats al llarg de més de cinc segles, des de les primeres obres encarregades a Pere Compte fins a les més recents intervencions (1999 i 2012).