Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Nova campanya de cinema en valencià a Gandia

  • UVGandia
  • 12 de novembre de 2019
Image de la noticia
Gonzàlez, Costa i Aura a la presentació del cicle de cinema

Dijous 14 de novembre comença una nova edició de Cinema en valencià a Gandia. Es tracta d’un projecte encetat a Gandia l’any 2006 impulsat des de l'Ajuntament de Gandia i les dues universitats amb presència a la ciutat la UPV i la Universitat de València.

El director de la Universitat de València – Centre de Gandia, Emili Aura, el regidor responsable de Promoció del Valencià, Nahuel González i la tècnica de Normalització Lingüística del Campus de Gandia de la UPV, Josepa Costa, van presentar ahir al matí la nova edició de la campanya de Cinema en Valencià 2019. Es tracta d’un projecte encetat a Gandia l’any 2006 –ara fa 13 anys-, organitzat conjuntament per l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Gandia, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de València.

L'edició d’enguany, atesa la gran acollida que sempre ha tingut la campanya, es vol continuar amb l’oferta de cinema de qualitat en valencià. Les projeccions començaran el dijoys 14 de novembre, a les 20 h, al amb “La societat literària i el pastís de pela de patata”, de Mike Newell. Mentre, el 28 de novembre es projectarà "Dia de pluja a Nova York" de Woody Allen. AMbdues projeccions tindran lloc a la Sala B del Teatre Serrano de Gandia. El preu de l’entrada és 2 €, gratuïta amb el carnet universitari i de Biblioteques.

A més, la programació es completa amb una sessió matinal prevista per al 12 de desembre i digirida als escolars de la ciutat. En aquesta ocasió, la pel·lícula elegida serà "Dilili a París”, de Michel Ocelot. 

L'objectiu d'aquesta campanya no és altre que promoure i normalitzar l’ús social del valencià a través del cinema, reivindicar més films doblats o subtitulats en la nostra llengua, així com fer visible la problemàtica del sector audiovisual valencià.

 

 

Llista d'enllaços: