Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Demos 2019 expressa el seu compromís amb l’Agenda 2030 i arranca amb accions contra el canvi climàtic

  • Fundació General UV
  • 3 de desembre de 2019
Demos 2019.
Demos 2019.

El president del Consell Autonòmic de Fundacions de la Comunitat Valenciana i gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria, ha convidat les fundacions valencianes a la participació en el fòrum Demos 2019, dimarts dia 3 a la Casa del Lector de Madrid. Es tracta d’una trobada anual la fi de la qual és promoure nous projectes i línies d’acció que donen resposta a les necessitats actuals de la societat des d’una perspectiva innovadora.

En paraules de Cristóbal Suria, “Demos és el gran fòrum de les fundacions espanyoles, un lloc de trobada que ens permetrà posar en comú fortaleses i febleses, aprendre i millorar procediments, optimitzar recursos i, per tant, comptar amb una major garantia d’èxit en la nostra comesa: el desenvolupament de la societat civil. A més, ens preocupa el compliment de l’Agenda 2030 i dels seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i, nosaltres, les fundacions, per la nostra pròpia natura, som responsables de vetlar per allò. En definitiva, Demos 2019 suposa un pont crucial entre el sector fundacional i la societat, depositària de totes les nostres iniciatives i accions”.

‘Demos: Fòrum de Fundacions i Societat Civil’, organitzat per l’Associació Espanyola de Fundacions (AEF), se celebra dimarts, 3 de desembre, a la seu de la Fundació Germán Sánchez Ruipérez (Casa del Lector) de Madrid, amb més de 30 activitats simultànies i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a eix transversal.

La tercera edició de Demos 2019 obrirà amb dues ponències d’experts sobre el Canvi Climàtic i innovació per a la sostenibilitat en el marc de la Cimera del Clima COP25 que se celebrarà durant aquests dies a Madrid. La primera d’elles, ‘El repte global’, tindrà com a objectiu definir el camí que els governs, empreses, fundacions i societat civil han de seguir en la lluita contra el canvi climàtic, una lluita que es fa efectiva per mitjà dels ODS. D’altra banda, Carlos Mataix, director del Centre d’Innovació en Tecnologies per al Desenvolupament Humà de la UPM, durant la seua intervenció ‘ODSeínate’, parlarà de la recepta per al canvi i com aconseguir la riquesa i el benestar del planeta de manera sostenible.

Per la seua banda, el president de l’Associació Espanyola de Fundacions, Javier Nadal, ha assenyalat: “El paper de les fundacions i la societat civil és imprescindible per a ajudar a combatre el canvi climàtic, un problema apressant per a la societat i per al futur del nostre planeta. El sector fundacional exerceix la important tasca d’educar, sensibilitzar i demostrar als ciutadans que un canvi positiu en el nostre planeta és possible, i fixa les pautes per a aconseguir-lo. El futur és una responsabilitat de tots i totes, i el sector fundacional és el motor de canvi per a aconseguir un món més just, més humà i més sostenible”.

Demos 2019 complirà amb tots els ODS mostrant en més de 30 activitats en format interactiu el compromís del sector fundacional i de la societat civil amb l’Agenda 2030: igualtat de gènere, desenvolupament sostenible, educació, salut i benestar, fi de la pobresa, energies sostenibles, creixement econòmic, transformació digital… El programa es completarà amb el lliurament dels IV Premis AEF, en reconeixement de les persones i les fundacions les actuacions de les quals han sigut un exemple dels valors o les actituds que inspiren el sector fundacional

Demos 2019 està emmarcat en el #GivingTuesday, un moviment a nivell global que coincideix amb la celebració de l’esdeveniment, el 3 de desembre, i que busca incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L’Associació Espanyola de Fundacions és entitat col·laboradora.

Llista d'enllaços: