Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Escena Erasmus de la Universitat de València posa dempeus el Teatre Reial de Madrid

  • Fundació General UV
  • 11 de desembre de 2019
El públic s'alça per a celebrar l'actuació d'Escena Erasmus València al Teatre Reial de Madrid.
El públic s'alça per a celebrar l'actuació d'Escena Erasmus València al Teatre Reial de Madrid.

El projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València, en el seu desé aniversari, va posar dempeus el Teatre Reial de Madrid després de la seua actuació amb motiu de la Jornada Anual de Difusió Erasmus+ 2019 la passada setmana, organitzada pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació (SEPIE) i que va reunir més de 1.200 participants que van visibilitzar el treball realitzat en Erasmus+ pels centres educatius i les universitats.

El teatre i la música van ser part essencial durant tota la Jornada, especialment, amb la representació dels estudiants d’Escena Erasmus de la peça escrita i dirigida a propòsit pels codirectors del projecte, Daniel Tormo i Josep Valero, amb el títol ‘Generación Erasmus’.

La Jornada es va presentar així: “Erasmus+: el programa que ofereix experiències de vida a milions d’espanyols i europeus” i va abordar la innovació, l’ocupabilitat i l’emprenedoria en Erasmus+ com a temes centrals, tenint en compte que Espanya és referència a nivell europeu en el programa Erasmus+ en tots els sectors educatius.

‘(Dis)placement: Una història de desplaçaments’, de l’11 al 13 a La Nau
En el marc de les activitats programades dins del cicle ‘Desembre Europeu’, Escena Erasmus de la Universitat de València posarà en escena l’obra ‘(Dis)placement: Una història de desplaçaments’, que representarà a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau els dies 11, 12 i 13 de desembre, a les 19 hores.

Es tracta d’una història sobre la crisi climàtica, una rondalla d’ocells i persones plena d’imatges poètiques, sàtira i música que planteja problemes comuns per a tots els éssers vius que habiten aquest món anomenat Terra.

Amb aquesta mostra del taller de formació actoral, dirigida per Josep Valero i escrita a propòsit per la jove dramaturga búlgara Martina Novákova, qui va ser actriu d’Escena Erasmus en 2014-2015, es continua amb la celebració del 10é aniversari del projecte teatral europeu Escena Erasmus de la Universitat de València, i se suma així per segon any consecutiu a les activitats culturals del ‘Desembre Europeu’ a València.

El projecte teatral europeu de la Universitat de València
Escena Erasmus és un projecte cultural de la Universitat de València, pioner a Europa, que enguany compleix la seua desena edició i que pretén aprofitar el potencial creatiu dels estudiants Erasmus i locals per a posar-lo al servei de la construcció d’una identitat europea, crítica i lliure, a través de les arts escèniques.

L’objectiu final és construir una xarxa europea d’universitats que promoguen la creació d’espectacles i disposar així d’un instrument de noves oportunitats d’integració social, cultural i lingüística a les seus internacionals del projecte, recentment premiat per la Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (AVETID) i que ja ha sigut reconegut anteriorment amb el premi Europeu Carlemany de la Joventut 2011, el premi Talent Jove 2018 i l’Esment d’Honor Europeu pel Foment del Patrimoni a través de les Arts 2018 de la PEARLE Live Performance Europe.

A més, el projecte Escena Erasmus posa en relleu la forta política de mobilitat i internacionalització de la Universitat de València, aconseguint posicionar aquesta institució acadèmica com a la tercera de tota Europa en recepció d’estudiants ‘incoming’. De fet, la Universitat ja va rebre el reconeixement honorífic a la millor Institució Erasmus de l’any 2013. El següent pas és aconseguir que el projecte teatral europeu de la Universitat de València s’integre en el consorci d’universitats europees creat recentment.