Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Maeve Llerandi, estudiant d'UVdiscapacitat, explica la seua experiència durant el confinament

  • Gabinet de la Rectora
  • 1 de juliol de 2020
 

La crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19 ha afectat a tota la població, però especialment a les persones amb diversitat funcional com relata l'estudiant de la Universitat, Maeve Llerandi.

Maeve Llerandi és estudiant d'UVdiscapacitat en conviure amb dos trastorns: un de l'aspecte autista i un altre adaptatiu mixt ansiós depressiu. A més, té una discapacitat del 36%, com afirma ella mateixa en un vídeo.

Sobre com ha sobrellevat la situació de confinament i la fi de les classes presencials per l'estat d'alarma, Llerandia afegeix que li va ser complicat poder organitzar-se, ‘però gràcies a professionals com els que hi ha en UVdiscapacitat i gràcies de manera individual als meus professors i professores que estan comprenent molt bé les meues necessitats i estan complint amb les adaptacions en fer-se'm un seguiment individual amb el que necessite, les coses estan millorant.’ 

‘És una situació amarga per a tots i totes, no és fàcil per a ningú, però especialment per a les persones amb diversitat funcional, perquè convivim amb dos aspectes: la nostra situació personal i amb la situació comuna de confinament i incertesa’, puntualitza Maeve Llerandi. 

L'estudiant finalitza amb un missatge d'esperança ‘perquè serem capaces de suportar aquesta situació malgrat els nostres obstacles. Volia agrair de manera especial a UVdiscapacitat i a totes i cadascuna de les persones que m'estan acompanyant en aquest procés com la meua família, amics i professorat de la Universitat’, matisa.