Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Gandia reprèn la campanya de Cinema en Valencià ajornada durant l’estat d’alarma

  • 16 d’octubre de 2020
presentació cinema en valencià

Aquest matí s'ha presentat en roda de premsa una nova edició del Cinema en valencià que reprén la programació que va estar suspesa el passat mes de març a causa de la COVID19. Es projectaran tres sessions i l'entrada serà gratuïta presentant el carnet universitari.

La directora de la Universitat de València – Centre Internacional de Gandia, Carme Melo, el regidor responsable de Promoció del Valencià, Nahuel González i la tècnica de Promoció i Normalització Lingüística del Campus de Gandia de la UPV, Josepa Costa, han presentat aquest matí la nova edició de la campanya de Cinema en Valencià 2020, que es va suspendre la data prevista, entre març i maig, com a conseqüència de l’estat d’alarma. Es tracta d’un projecte encetat a Gandia l’any 2006 –ara fa 14 anys-, organitzat conjuntament per l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià de l’Ajuntament, la Unitat de Normalització Lingüística del Campus de Gandia de la UPV i la Universitat de València-Centre de Gandia.

Durant aquesta presentació, Carme Melo ha reivindicat “una major presència de pel·lícules en la nostra llengua i donar més visibilitat a la mancança del doblatge i la subtitulació de pel·lícules en valencià. A més de la problemàtica del sector audiovisual valencià... Cal destacar el treball conjunt de les tres institucions en la consecució de l’objectiu general de promoció i normalització de la nostra llengua”.  Per la seua banda, el regidor González reiterava que  "per a nosaltres és fonamental fomentar i normalitzar l’ús social del valencià, també des de la cultura. Gandia és una ciutat que estima la seua llengua”. Per la seua banda, Costa ha recordat que “la normalització lingüística va més enllà de l’aprenentatge i normativització de la nostra llengua. Una llengua esdevé normal quan la pots usar en qualsevol àmbit i la pots consumir de forma habitual: música, cinema, literatura, teatre... El valencià és residual en el cinema i el País Valencià no es pot permetre això”. 

Així, les pel·lícules es projectaran al Teatre Serrano (sala B), a les 20 hores: 

-    Dimecres 21 d’octubre: “Els consells de l’Alice”, de Nicolas Pariser. 

-    Dimecres 18 de novembre: “L’editor de llibres”, de Michaek Grandage. 

-    Dimecres 16 de desembre: “Barcelona 1714”, d’Ana Bofarull. 

 L'entrada és  gratuïta presentant  el carnet universitari, tant de la UV com de la UPV,  i el de Biblioteques de Gandia. Per al públic en general l'entrada és de 2€.

Llista d'enllaços: