Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

La doctora Ana Lluch pronuncia una conferència a Gandia sobre teràpies oncològiques

  • UVGandia
  • 29 d’octubre de 2020
La doctora Ana Lluch.
La doctora Ana Lluch.

Aquesta ponència forma part del cicle de conferències d'Unisocietat, organitzades des del Vicerectorat de Projecció territorial i Societat. La cita amb la doctora Lluch va ser el passat 28 d'octubre i es va poder seguir, prèvia reserva de plaça, de forma presencial i en línia.

Aquesta setmana s'ha iniciat el cicle de conferències d'Unisocietat organitzades pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat amb una conferenciant de luxe: l'oncòloga i catedràtica emèrita de la Universitat de València, Ana Lluch. La seua intervenció porta per títol 'Innovació i inversió en teràpies oncològiques. La medicina de precisió en l'abordatgde del càncer de mama'. La cita va ser dimecres 28 d'octubre per la vesprada.

L'assistència a aquesta conferència va ser gratuïta i en dues vessants. D'una banda, presencialment al Centre de Gandia i, d'una altra, en línia. En ambdós casos, amb reserva prèvia

La conferenciant
La doctora Ana Lluch Hernández és catedràtica emèrita de Medicina de la Universitat de València i experta en Oncologia, a més d'investigadora del Incliva Institut d'Investigació Sanitària (INCLIVA). A més, és la cap de departament del Servei d'Hematologia i Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic de València.

És especialista en càncer de mamà i compta amb diferents premis i reconeixements a nivell nacional i local, com la Medalla de la Universitat en 2014, el Premi Reconeixement a la Trajectòria Professional de l'Organització Mèdica Col·legial o el Premi Isabel Ferrer, concedit per la Conselleria de Benestar Social. També és Filla Adoptiva de la ciutat de València i va ser condecorada en 2017 com a Col·legiada d'Honor del ICOMV.

A més de la seua labor com a professional de la medicina i docent, la doctora Ana Lluch ha participat en diferents publicacions, fins i tot d'àmbit internacional, relacionades, principalment, amb el càncer de mama.
D'altra banda, l'experta en oncologia, ha contribuït a grans avanços en el diagnòstic i assistència del càncer de mama. Va col·laborar en el desenvolupament del Pla de Diagnòstic Precoç en Càncer de Mama de la Comunitat Valenciana, inclòs progressivament a més del 70% de les dones sanes de la comunitat. A més, a través de diferents programes, ha contribuït a definir les línies bàsiques d'actuació i protocols assistencials d'excel·lència a seguir en el maneig d'aquesta malaltia.

Així mateix, el mes de setembre passat, la Conselleria de Sanitat ha posat en marxa la creació de la “Beca Ana Lluch”, una iniciativa mitjançant la qual un metge MIR podrà realitzar el seu doctorat en el CIPF i acostar així més la investigació oncològica a la Medicina. Aquesta beca compte amb la col·laboració de INCLIVA, centre en el que lidera el Grup d'Investigació de Càncer de Mama.