Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Vicent Cucarella, Síndic Major de Comptes, pronuncia una conferència

  • UVGandia
  • 11 de novembre de 2020
Vicent Cucarella

Aquesta fou la primera conferència del cicle "Pensament ambiental i acció sobre el territori" que tindrà lloc a Gandia al llarg del curs acadèmic. En total seran cinc conferències que es podran seguir de forma presencial o en línia. La propera cita serà el 13 de gener amb Lluís del Romero, professor del departament de geografia de la Universitat de València.

Dimecres 11 de novembre va tindre lloc la primera de les conferències previstes en aquest cicle i va estar a càrrec de Vicent Cucarella, Síndic Major de Comptes de la Comunitat Valenciana. Sota el títol "Creixement sostenible? Que li ho pregunten a Groucho Marx", Cucarella va tractar de revisar de forma didàctica la falta de sostenibilitat de les nostres societats i del sistema econòmic vigent. A més, en aquesta conferència va abordar altres temes com puguen ser el canvi climàtic i la contaminació.  El Síndic Major de Comptes va tractar, també, de plantejar la necessitat de realitzar canvis socials i econòmics urgents per tal d'afavorir el decreixement econòmic tractant de mantenir el benestar.

Aquesta conferència, que serà gratuïta, es va poder seguir de forma presencial o enlinia. En ambdós casos era necessari registrar-se en el següent enllaç: https://ir.uv.es/uvgandia/Cucarella  

La conferència de Vicent Cucarella fou la primera del cicle “Pensament Ambiental i Acció Sobre el Territori” que tindrà lloc al llarg del curs 2020-2021. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar el pensament crític i la reflexió sobre l’ecologia i les relacions socio-naturals i abordar les principals problemàtiques, conflictes i reptes als quals s’enfronten hui la comarca de la Safor i els territoris veïns. En total seran cinc conferències gratuïtes i es podran seguir tant de manera presencial com virtual.

Vicent Cucarella

Vicent Cucarella (Alzira, 1967) és economista i autor de "Economia per a un futur sostenible"; Síndic Major de Comptes de la Generalitat Valenciana des de 2016, any en que fou elegit per les Corts. A més, és secretari general d'EURORAI (Organització Europea d'Institucions Regionals de Control Extern del Sector Públic), membre de la comissió d'experts per a l'anàlisi del sistema de finançament autonòmic de les Corts Valencianes i professor associat en el Departament d'Anàlisi Econòmica de la Universitat de València.

Cucarella ha estat distingit amb l'Alta Distinció "Francesc de Vinatea" de les Corts Valencianes a persones i entitats destacades per la seua contribució cívica, política o social  a l'autogovern valencià i ha participat en més de setanta estudis sobre el sector públic, estoc de capital i finançament autonòmic.

Llista d'enllaços: