Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Tot preparat per a la primera edició del Fòrum d'ocupació de Ciències

  • Fundació General UV
  • 29 de març de 2021
Imatge gràfica del Fòrum d'Ocupació i Emprendoria de l'Àrea de Ciències.
Imatge gràfica del Fòrum d'Ocupació i Emprendoria de l'Àrea de Ciències.

L'esdeveniment virtual serà el 15 d'abril i reunirà a les facultats de Ciències Biològiques, Matemàtiques, Física i Química. Comptarà amb la participació d'una gran varietat de sectors d'empreses i de diversos perfils professionals.

El primer Fòrum virtual d'Ocupació i Emprenedoria de l'Àrea de Ciències de la Universitat de València se celebrarà el pròxim 15 d'abril de 9.30 a 14.30 hores, en col·laboració amb les facultats de Ciències Biològiques, Matemàtiques, Física i Química

La trobada en línia comptarà amb quasi una trintena d'entitats privades i públiques i destacats referents del sector que estrenaran un esdeveniment d'aquestes característiques per als quatre centres. En concret, aquesta cita amb el món laboral tindrà el suport d'una gran varietat d'empreses i l'assistència de diversos perfils professionals que formaran part com a ponents. 

Durant la jornada es tractaran diferents temes que afecten l'àrea, com a ocupació pública, treball a l'estranger, llocs emergents i emprenedoria. Així mateix, les taules redones presentaran una programació a càrrec de conferenciants titulats, empresaris, responsables de companyies i professionals de llarga trajectòria que parlaran de les eixides professionals de les disciplines: bioquímica, biomedicina, ciberseguretat i canvi climàtic, entre altres.

La finalitat d'aquesta trobada, igual que tots els fòrums organitzats per UVocupació a través del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, és impulsar l'ocupabilitat dels futurs diplomats dels centres i atorgar opcions de treball com a guia per a l'estudiantat, els graduats i les graduades de les diferents facultats.

Programació
El fòrum començarà a les 9:30 hores amb la inauguració institucional a càrrec de representants dels centres i de la UV. A partir de les 10 hores, tindrà lloc la primera taula redona on es debatrà sobre “Ocupació pública i treball a l'estranger”. Aquesta secció estarà presentada per la vicedegana de la Facultat de Biologia, Mercedes Fernández, qui moderarà les intervencions de: Ana Enguídanos (representant d'Europe Direct Comunitat Valenciana), Luis Martínez (titulat en Biologia i professor ajudant de bioquímica) i David Gómez Cabrero (titulat en Matemàtiques, àrea de biomedicina).

Des de les 11:15 hores, es donarà pas al segon bloc, denominat “Professions emergents i emprenedoria”, conduït pel vicedegà de la Facultat de Física, Manel Perucho. L'astrofísic dirigirà les xarrades de: Pedro Guillén (titulat en Matemàtiques i referent de l'empresa Panda Security), Mario Rica (titulat en Química i Inspector cap de la secció de Qualitat de la Unitat Central d'Investigació Científica i Tècnica de la Comissaria General de Policia Científica), Sergio Villanueva (titulat en Matemàtiques i en Física, especialista en ciberseguretat), Andreu Escrivà (titulat en Ciències Ambientals, especialista en canvi climàtico i responsable de l'empresa Imegen).

La jornada culminarà a les 13:30 hores amb les sales d'atenció virtuals de cada entitat assistent i la visita a les oportunitats laborals. A través del xat l'alumnat podrà interactuar directament amb les institucions i traslladar-los qualsevol consulta, inquietud o dubte sobre els seus perfils laborals, canals d'ocupació, entre altres qüestions. Per a donar pas a l'última activitat: al reconeixement a les empreses i networking, una sala exclusiva per a l'intercanvi d'idees entre les companyies.
.
L'equip d'UVocupació, organitzador de l'esdeveniment a través del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, estarà disponible durant tota la jornada per a oferir assessorament professional quant a les candidatures dels participants abans d'entrar en contacte amb les empreses; informació i resolució de dubtes sobre el funcionament del fòrum; suport per a traure el màxim partit al networking; un servei personalitzat d'orientació en temps real en aquells casos en què es detecte la necessitat; i informació sobre aspectes rellevants entorn de la inserció de la persona candidata.