Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

L’Observatori UV organitza un seminari sobre el valor de les cooperatives per a l’emprenedoria cultural

  • Fundació General UV
  • 30 de novembre de 2021
Economia social per a la cultura.
Economia social per a la cultura.

L’Observatori Cultural de la Universitat de València, dirigit pel professor Raúl Abeledo, va organitzar el seminari ‘Economia social per a la cultura’, que se celebrà el passat 29 de novembre, a la sala Palmireno de la Facultat de Geografia i Història.

El seminari ‘Economia social per a la cultura’ va contribuir a l’anàlisi conjunta de les debilitats, les amenaces, les fortaleses i les oportunitats de l’economia social com a eina de desenvolupament cultural en l’actualitat. Tot allò, a partir del debat pràctic i institucional al voltant del valor estratègic de les fórmules cooperatives per a l’emprenedoria cultural.

Segons explicava Raúl Abeledo, l’objectiu d’aquesta activitat acadèmica és “identificar i visibilitzar les principals línies d’interés en la matèria, amb la ferma voluntat de continuar treballant per a aprofundir en la reflexió i la creació de xarxes de col·laboració en el terreny de l’economia social i la cultura”.

La sessió, que presentà la vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València, Ester Alba, i moderà el professor Raúl Abeledo, constà de dues taules redones sobre experiències i polítiques institucionals.

La primera taula comptà amb la participació de Dani Fabra, soci fundador i director de la cooperativa valenciana Barret; Iván Segura, advocat especialitzat en assessorament laboral; Vicent Adell, músic, actor i membre de la companyia Rodamons Teatre; i Pedro de la Horra, director d’edició i producció de Micomicona, editorial educativa per al foment de la lectura en l’àmbit escolar.

Tots quatre relataren, en una sessió de projecció pràctica, la seua experiència professional com a representants dels agents socials protagonistes de la tesi del seminari: la cooperativa com a fórmula empresarial, drets i obligacions dels cooperativistes, i empresaris culturals.

La segona taula de debat, que va cloure la jornada, posà l’accent sobre les polítiques institucionals, fonamentals per al desenvolupament de projectes d’economia social que impulsen l’activitat cultural, amb les intervencions de Teresa García Muñoz, directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana; Carmen Herrera, economista de la Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball Associat (FEVECTA); el catedràtic de la Universitat de València Rafael Chaves, president de la Comissió Científica de CIRIEC-Espanya; i Patricia Santacruz, tècnica de cooperatives en l’empresa pública CEMEF S.L.U (Centre d’Ocupació, Estudis i Formació de l’Ajuntament de Burjassot).