Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

La Universitat celebra les Jornades per la Inclusió amb motiu del Dia de la Discapacitat

  • Fundació General UV
  • 3 de desembre de 2021
Un usuari d'UVdiscapacitat en cadira de rodes. Foto: Miguel Lorenzo.
Un usuari d'UVdiscapacitat en cadira de rodes. Foto: Miguel Lorenzo.

La Universitat de València, a través del servei UVdiscapacitat, es va sumar a la celebració del Dia de la Discapacitat amb l’organització de les Jornades per la Inclusió del 30 de novembre al 3 de desembre. Va obrir les activitats la Jornada AVAFI sobre Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

La Jornada AVAFI ha arribat enguany a la seua quarta edició i va servir de marc per a inaugurar la setmana dedicada a la visibilització i sensibilització de la discapacitat a la Universitat de València. L’acte, que va tindre lloc a l’Aula Magna de la Facultat, comptà amb les intervencions de la rectora, Maria Vicenta Mestre, i de la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez.

Continuaren les activitats amb un taller sobre gestió del temps i tècniques d’estudi, a l’Aula 3 de la Facultat de Psicologia i Logopèdia, que va impartir la tècnica d’UVdiscapacitat Raquel Borrell els dies 30 de novembre i 1 de desembre.

Dimecres dia 1, per la vesprada, el Servei d’Esports va organitzar un taller de goalball al pavelló de Blasco Ibáñez, obert a tot el públic, per tal de mostrar un dels esports adaptats més practicats per les persones cegues o amb visió reduïda.

Dijous dia 2, Iria Meléndez, tècnica del servei de discapacitat de la Universitat de València, va oferir dues sessions d’introducció al mindfulness o atenció plena, la capacitat de prestar atenció de manera conscient a l’experiència del moment. Els tallers es van impartir a la Facultat de Psicologia i Logopèdia.

Altres activitats
UVdiscapacitat va preveure, així mateix, una sèrie d’activitats en el marc de les Jornades de la Universitat per a la Inclusió destinades a l’alumnat de diferents graus. Va ser el cas de la xarrada sobre conductes addictives, a càrrec de l’Associació Avant el dia 30 de novembre, a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

Alumnat de Treball Social va ser convocat, a l'Aulari Nord, a una taula redona estudiantil, dimecres 1, on Belén Hueso parlà sobre la figura de l’assistent personal i Kirian Riquelme abordà el tractament adequat a les persones cegues a través de la seua trajectòria acadèmica i personal.

El mateix dia, Miguel Ángel Font presentà el llibre ‘Viaje al corazón de un cuadro’, a l’Aula 33 de l’Aulari III, a estudiantat d’Educació Social.

Alumnes d’aquest Grau assistiren dijous 2 a la xarrada ‘La unitat de suport en l’activitat professional dins d’Integra CEE’, a càrrec d’una tècnica d’aquest servei. Va tindre lloc a l’Aula Multimèdia de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

Va cloure les jornades divendres, 3 de desembre, la xarrada ‘Regulació emocional als trastorns alimentaris’, per Xavier Sanmartín, a l’Aula 1.2. de l’Aulari Oest, adreçada als alumnes de l’assignatura Salut i Treball Social del Grau en Treball Social.

Llista d'enllaços: