Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Paco Roca imparteix un seminari a la Universitat d’Estiu de Gandia

  • UVGandia
  • 5 de juliol de 2022
Image de la noticia

“Contant vinyetes” és el seminari que el dibuixant de còmics Paco Roca impartirà a la 39 Universitat d’Estiu de Gandia. L’activitat es realitzarà a la sala d’exposicions de la Casa de la Marquesa on actualment es troba la seua exposició “Viatge a l’Edén”.

El proper 18 de juliol tindrà lloc aquest seminari on l'alumnat aprendrà a contar històries utilitzant el llenguatge del còmic. El seminari “Contant vinyetes. Seminari pràctic amb Paco Roca” tindrà un horari de 10 a 14h i de 15 a 19h. Durant les 8 hores de duració es tractaran les nocions bàsiques sobre la història del còmic des dels seus orígens. A més, Paco Roca explicarà els assistents com es el procés pràctic de creació d’un còmic: des del naixement de la idea, passant pel procés de documentació i guió fins el moment de plasmar-ho tot en un dibuix. A la fi d’aquest seminari, l’alumnat tindrà un esbós de la història a contar a la que li podran donar forma definitiva a les seues cases.

Paco Roca (València, 1969) va estudiar a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València. Encara que el seu treball se centra en els còmics, compagina el seu temps amb la il·lustració i les xerrades i tallers. En el terreny dels còmics, la seva obra s'ha traduït en una dotzena de països.  Entre la seva bibliografia destaquen El juego lúgubre (2001); El Faro (2004) Premi Diario de avisos al millor còmic realista; Arrugas (2007), Premi Nacional del Còmic; Las Calles de Arena (2008); El invierno del dibujante (2010); la trilogia Un hombre en pijama (2011-2017); Los surcos del azar (2013); La casa (2015); La encrucijada (2017); El tesoro del Cisne Negro (2018); El Dibuixat, creat per a les parets de l'IVAM; i Retorno al Edén, la seva última novel·la gràfica com a autor complet.

Els seus còmics han estat guardonats dins i fora d'Espanya amb, entre altres, el Premi Nacional del Còmic 2008, el Goya al millor guió adaptat per Arrugas en 2011, el Excellence Award del Japó, el Inkpot Award en la Comic-Amb de Sant Diego en 2019 o el Eisner 2020 a la millor obra estrangera.

La inscripció  a aquest seminari té un preu de 20€ i inclou tot el material necessari per al procés de creació. Tota la informació d’aquest seminari, i de tota la programació de la Universitat d’Estiu de Gandia, es pot consultar en: www.uv.es/ueg