Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Gandia celebra la Universitat de Tardor dedicada a la música com a expressió cultural

  • UVGandia
  • 25 de novembre de 2022
Jornada inaugural de la Universitat de Tardor de Gandia.
Jornada inaugural de la Universitat de Tardor de Gandia.

La Universitat de Tardor de Gandia, en la seua primera edició i sota el lema de 'La música com a expressió cultural de l'entorn', ha estat fòrum de trobada de docents, estudiants, investigadors i ciutadanes i ciutadans de la localitat i la seua comarca que s'uneixen en pro de la música, la ciutadania i el patrimoni cultural.

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Societat, ha celebrat la primera edició de la Universitat de Tardor de Gandia, fruit de l'estreta col·laboració amb el Centre Internacional de Gandia (CIG), la Diputació de València i Caixa Popular.

En una única jornada de divendres 25 de novembre, s'han donat cita investigadors i estudiosos del patrimoni cultural de la localitat per a generar i debatre sobre paisatge, entorn sonor i patrimoni cultural.  El tret d'eixida ha estat a les 10 del matí amb la inauguració institucional per part del Gerent de la Fundació General de la UV, Cristóbal Suria, i la coordinadora, la professora Ana Botella. A continuació, Amparo Hurtado, Professora de Didàctica de les Ciències Experimentals (UV) ha impartit la conferència  “El paisatge a través de la música” mentre que, a continuació, Enrique Parreño Moratalla, Director de la Unió Musical d’Alaquàs, ha tractat sobre “Banda, context musical i patrimoni ”. Mentre, a les 11.30h, Juan Vicente Gil Fuentes, Professor de Didàctica de l’Expressió Musical (UV), ha parlat sobre “El concert didàctic i l’entorn musical".  La jornada ha finalitzat amb un debat, moderat pel professor Rafael Fernández, on participaran els ponents que han intervingut al llarg del matí. 

La Universitat de València, fidel al seu compromís amb el territori i la societat local valenciana, impulsa aquesta acció acadèmica i formativa, lligada a la investigació i la transferència del coneixement, en un espai de referència en el patrimoni cultural valencià, com és la Safor. És una iniciativa gratuïta i oberta a tot aquell que vulga acostar-se al patrimoni cultural i musical de la comarca.