Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

La sala Tossal del Centre Internacional de Gandia acull l'exposició "El país que va fascinar Jean Dieuzaide"

  • UVGandia
  • 27 de setembre de 2022
Una dona observa l'obra de l'exposició.
Una dona observa l'obra de l'exposició.

Dijous 29 de setembre es va s’inaugurar a la Sala Tossal de Gandia l’exposició de l’artista francés Jean Dieuzaide. Una selecció de fotografies que engloben la visió del francés sobre l’agricultura i ramaderia, pesca, costums i celebracions, comerç, ocupació, servei i transport de la València dels anys 50. Aquesta exposició està produïda i cedida perl Museu Valencià d'Etnologia i es podrà visitat fins al pròxim 16 d’octubre.

Dieuzaide ja era un reconegut fotògraf al 1951 quan li va ser encomanat un encàrrec que el va portar al territori valencià. Gràcies a ell ara es pot repassar com eren les formes de vida de la societat valenciana entre 1951 i 1971, 20 anys plasmats en 56 fotografies. La mostra està organitzada pel Centre Internacional de Gandia de la UV, amb la col·laboració del Departament de Cultura i produïda  i cedida pel Museu Valencià d'Etnologia. Les visites es poden realitzar de dilluns a divendres de 9 a 20h. 

Va ser així com va començar a interessar-se a registrar el que ja «no existia» en el seu país. El que ara es mostrava davant els seus ulls era un passat que només ací era present, una societat rural que semblava transportar-li al vell món preindustrial. A través de les imatges recorrerem les formes de vida de la societat valenciana entre 1951 i 1971 per descobrir com era, a què es dedicaven i com vivien. Així, podrem reflexionar i entendre el nostre passat recent, per a comprendre millor el present i contribuir a la construcció del nostre futur.