Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

La UEG ret homenatge a Josep Sorribes, un dels millors coneixedors de l'economia i la sociologia urbana

  • UVGandia
  • 9 de juliol de 2024
Image de la noticia

La UEG li va rebre homenatge dijous 11 de juliol, a la Casa de la Marquesa, amb una taula redona que reflexionà sobre el seu llegat i l'actualitat dels seus estudis i investigacions. Sorribes va morir el passat 30 de gener als 72 anys.

Josep Sorribes (València  1951-2024) ha estat un dels millors coneixedors de l’economia i la sociologia urbana del País Valencià. Professor d’Economia Regional i Urbana (1973-2016) ha impartit docència en La Facultat d’Economia i en la de Ciències de la Sociologia i ha sigut investigador adscrit a l’IIDL, Institut de Desenvolupament Local, de la Universitat de València. Sorribes va ser deixeble de reconeguts economistes com Marius García Bonafé, Francesc Roca, Manuel Sánchez Ayuso o Ernest Lluch. Impulsor de l’estudi de la economia regional valenciana i en 1980, en col·laboració amb els altres joves professors, publiquen el manual pioner “Introducció a l’Estructura Econòmica del País Valencià”. Conferenciant habitual i col·laborador de El País, L’Espill, el diario.es-CV i moltes altres publicacions periòdiques. és autor, coautor i/o director o coordinador d’una extensa obra. També va ser cap de gabinet de l'alcalde de València Ricard Pérez Casado (1983-1989), des d'on va viure les grans transformacions de la capital en els anys huitanta. En la dècada de 2010 va impulsar la plataforma Aula Ciutat.

La Universitat d’Estiu a Gandia li va retre homenatge dijous  11 de juliol, en un acte que va tindre lloc a la Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós. La presentació del mateix fou a càrrec de Sergio Valero, de la Càtedra Alfons Cucó (Vicerectorat de Cultura i Societat de la UV) i Director del Departament d'Història Moderna i Contemporània. Carme Melo, Directora del Centre Internacional de Gandia de la UV, i Vicent Soler, de la Fundació Ernest Lluch.

Amb posterioritat començà la taula redona que sota el títol de «Josep Sorribes: l'arrelament en el territori des de l'acció social, la política i la investigació» estarà composta per Josepa Cucó, Catedràtica d'Antropologia de la UV; Oriol Nel·lo, professor titular de Geografia de la UAB i membre de l'IEC; Evarist Caselles, Historiador i Urbanista, i Juan Carlos Colomer, historiador i professor titular de Didàctica de les Ciències Socials de la UV. La taula estarà moderada per Néstor Novell, economista i coautor amb Sorribes de «Nou viatge pel País Valencià i de «Notícia del País Valencià», considerat  com el successor de «Nosaltres, els valencians» (1962) de Fuster.

 

Imatges: