El col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València, Alumni UV, rep l’any 2025 amb una nova programació que desenvoluparà en el mes de gener i que inclou literatura, art contemporani i una conferència sobre mediació per a la resolució de conflictes a càrrec de l’Alumni i advocat Gabriel Izquierdo. A partir d’aquest dimarts, dia 7, les persones interessades ja poden inscriure’s en les dues últimes.
La primera de les activitats correspon al Club de Lectura en castellà QUIJOTE. El grup es reunirà dimarts 14, a les 18 hores, a la Sala Gonzalo Montiel del Centre Cultural La Nau UV, per a reflexionar sobre la novel·la de Benjamín Labatut ‘Un verdor terrible’. Aquesta cita va ser ajornada com a conseqüència de l’adaptació del calendari d’activitats del col·lectiu universitari després de la dana.
Així, el dia 4 de febrer serà el torn de la lectura prevista per al passat 10 de desembre, el de la gran novel·la japonesa que va marcar una fita en la literatura contemporània, ‘El cielo es azul, la tierra blanca’ d’Hiromi Kawakami, guanyadora del prestigiós premi Tanizaki; mentre per al 4 de març es llegirà ‘La colonia’ de la irlandesa Audrey Magee.
Visita guiada a l’expo ‘Contra-Petjades’
D’altra banda, Alumni UV li dedicarà una jornada a l’art contemporani a través del programa anual que desenvolupa amb l’objectiu de “potenciar les activitats culturals pròpies de la Universitat”. Són activitats obertes a tots els públics i de caràcter gratuït.
Aquesta proposta s’emmarca en la programació de visites guiades del Vicerectorat de Cultura i Societat, a través del Voluntariat Cultural UV, les quals s’adrecen a l’estudiantat, les associacions i els centres educatius per tal de difondre entre la societat valenciana tant el continent patrimonial (els espais universitaris) com el contingut cultural (exposicions temporals).
Així doncs, el dia 16 de gener (dijous), Alumni UV realitzarà una visita guiada gratuïta a l’exposició ‘Contra-Petjades. Artistes ecologistes enfront de la crisi mediambiental’, comissariada per la mediadora cultural Eugenia Rojo. Organitzada per la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València, aquesta mostra és el resultat d’una recerca entorn de l’art i l’ecologia en el context valencià, que analitza les narratives d’artistes compromesos amb una estètica i una ètica sostenibles, i que promou la preservació i la recuperació de la natura mitjançant una varietat de tècniques i enfocaments.
La inscripció en la visita (17 hores) ja està oberta ací.
Alumni Comparteix: mediació per a la resolució de conflictes
El dia 30 (dijous), Alumni UV recupera l’activitat del programa Alumni Comparteix, a proposta dels mateixos Alumni i també gratuït. Aquest mes es tracta de la conferència ‘El paper de la mediació en la resolució de conflictes’, a càrrec de l’Alumni i advocat Gabriel Izquierdo.
Segons explica, “la mediació és un Sistema Alternatiu de Resolució de Conflictes en tant que és extrajudicial o diferent als canals legals o convencionals de resolució de disputes; també és un intent de treballar amb l’altre i no contra l’altre; i consisteix en un procés voluntari, flexible i participatiu de resolució pacífica en el qual intervé una tercera persona imparcial, el mediador, per a arribar a un acord satisfactori”.
La conferència tindrà lloc al Saló de Graus de la Facultat de Psicologia i Logopèdia de la Universitat de València, a les 17 hores, i la inscripció es pot realitzar en aquest enllaç.
Gabriel Izquierdo és advocat en exercici des de 1985. Llicenciat en Dret per la Universitat de València, té un Màster en Mediació i Resolució Alternativa de Conflictes. És tutor de Pràctiques Externes del Grau en Dret i del Màster d’Advocacia de la UV, especialista en Família i Violència de Gènere, i membre de la Junta Directiva de l’Associació Valenciana de Juristes Demòcrates.
Llista d'enllaços: