Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Més de 2.000 participants en els Fòrums d'Ocupació i Emprenedoria 2021-2022

  • Fundació General UV
  • 26 de juliol de 2022
Fòrum d'Ocupació de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació
Fòrum d'Ocupació de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació

Un total d'11 fòrums celebrats en 17 facultats i escoles de la Universitat de València es van celebrar durant el curs 2021-2022. Quasi 300 empreses i entitats van participar en aquests fòrums, on es van oferir 259 oportunitats laborals per als 2.241 estudiants que van estar presents en les diferents jornades.

Els Fòrums d'Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València, organitzats per UVocupació, van tornar a la presencialitat en aquesta edició, després de les restriccions per la pandèmia de la COVID i celebrar-se virtualment. A més, el nombre de fòrums es va incrementar en comparació amb els nou executats en el curs anterior, la qual cosa va permetre un augment de les interaccions entre l'alumnat i les persones titulades amb diverses entitats i professionals destacats. Van participar un total de 284 empreses i 245 ponents van intervindre en les diverses xarrades, tallers i taules redones celebrades.

2.775 persones es van inscriure en els diferents fòrums d'ocupació i van poder optar a les 259 ofertes d'ocupació destacades. L'estudiantat de 152 titulacions (61 graus i 91 màsters oficials) es va apropar a la realitat empresarial de múltiples sectors, a més de conéixer noves eines que impulsen la seua inserció laboral de mans d'experts i expertes de la seua branca acadèmica.

Entre les novetats més rellevants del curs 2021-2022 destaca la celebració de la primera edició del Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Facultat de Magisteri (al mes de novembre) i la de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació (al març). Així mateix, també va ser novetat la realització per primera vegada del Fòrum d’Ocupació de l'Àrea de Ciències en format presencial, que va agrupar a la Facultat de Ciències Biològiques, Facultat de Ciències Matemàtiques, Facultat de Física i Facultat de Química.

A excepció del Fòrum d'Ocupació de la Facultat de Farmàcia, que es va realitzar en format en línia el novembre de 2021, totes les restants jornades formatives es van celebrar presencialment. El gener de 2022 va tindre lloc el fòrum de la Facultat de Ciències Socials, al qual li van seguir al febrer els fòrums de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, Dret, i Geografia i Història. Al març es va dur a terme el Fòrum de l'Àrea de Ciències de la Salut, que va reunir les facultats de Fisioteràpia, Infermeria i Podologia, Medicina i Odontologia i Psicologia i Logopèdia i, posteriorment, el de Filologia, Traducció i Comunicació. Els fòrums van finalitzar el mes d'abril amb el de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria.

Els Fòrums d'Ocupació de la Universitat de València estan organitzats pel Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, a través d'UVocupació, en col·laboració amb les facultats i els centres. L'objectiu principal d'UVocupació és la inserció laboral de la comunitat universitària. A més el seu equip brinda serveis d'orientació laboral, formació en tècniques de cerca d'ocupació, capacitació en projecció professional, així com a gestió d'ofertes d'ocupació.

El programa de Fòrums d'Ocupació porta més d'una dècada de trajectòria i cada edició busca promoure l'ocupabilitat de l'estudiantat i persones titulades. Ofereix l'oportunitat d'entaular contacte directe amb empreses i organitza xarrades, tallers i intercanvis formatius per a conéixer els perfils i les àrees de treball més demandades. Per al pròxim curs 2022-2023, s'han plantejat 11 jornades que es duran a terme a partir d'octubre de 2022. Tota la informació del fòrum d'ocupació està disponible en la web http://www.uv.es/forodempleo