Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

Una lectura de Leonardo Padura obri el curs del Club QUIJOTE d’Alumni UV

  • Fundació General UV
  • 5 d’octubre de 2022
Leonardo Padura. Foto: 2010 Ulf Andersen.
Leonardo Padura. Foto: 2010 Ulf Andersen.

El Club de Lectura en castellà QUIJOTE, organitzat per Alumni UV, ha obert el curs 2022-2023 amb l’anàlisi i el debat entorn de la novel·la ‘Como polvo en el viento’, de l’escriptor cubà Leonardo Padura, el passat 4 d’octubre, en sessió presencial a la Sala Gonzalo Montiel del Centre Cultural La Nau (Universitat 2, València) i en el seu horari habitual (18 hores). Els encontres estan previstos, com l’any passat, els primers dimarts de cada mes.

Escriptor i periodista, Leonardo Padura ha estat internacionalment conegut per l’èxit de les seues novel·les policíaques amb el detectiu Mario Conde com a protagonista, així com el supervendes ‘El hombre que amaba a los perros’ (2009).

No obstant, el Club QUIJOTE, que torna a realitzar-se baix la direcció de l’Alumni Ana Maria Garcia Garcia, ha preferit llegir ‘Como polvo en el viento’, una novel·la menys reconeguda pel gran públic però d’una qualitat narrativa sublim esdevenint obra cimera de l’autor.

Es tracta de la història d’un grup d’amics que ha sobreviscut a un destí d’exili i dispersió a Barcelona, a Madrid, als EUA, a Puerto Rico o a Buenos Aires. En aquest context, el grup lector debatrà entorn a preguntes com ara què va fer la vida amb aquests amics que tant s’havien volgut? Com els ha canviat el temps? Què va passar amb aquells que s’anaren i si el sentiment de pertinença els tornarà a reunir, o bé les seues vides són ja pols en el vent?

‘Como polvo en el viento’ és doncs un cant a l’amistat, als invisibles i poderosos fils de l’amor i les antigues lleialtats, en el marc del trauma de la diàspora i la desintegració obligada dels vincles.

A aquesta lectura li seguiran altres dues fins a final d’any: ‘El país de los otros’, de Leila Slimani, el 8 de novembre; i ‘Serge’, de Yasmina Reza, el 13 de desembre.

Llista d'enllaços: