Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

UVdiscapacitat rep el Premi Igualtat 2022 de la Unió de Treballadors i Treballadores de l’ONCE

  • Fundació General UV
  • 24 d’octubre de 2022
La rectora Maria Vicenta Mestre (al centre), acompanyada per l'equip de la UV i d'UTO-UGT en arreplegar el premi atorgat a UVdiscapacitat.
La rectora Maria Vicenta Mestre (al centre), acompanyada per l'equip de la UV i d'UTO-UGT en arreplegar el premi atorgat a UVdiscapacitat.

La rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, va recollir el passat 22 d’octubre el Premi Igualtat 2022 que va atorgar la Unió de Treballadors i Treballadores de l’ONCE (UTO-UGT) a UVdiscapacitat per “la seua lluita incessant per la plena inclusió en l’àmbit estudiantil de qualsevol persona amb discapacitat”, d’acord amb les paraules del jurat.

En la seua intervenció, la rectora de la Universitat de València va afirmar: “Som conscients que la igualtat no es promou amb paraules ni discursos, la igualtat necessita fets. Per això, des de fa molts anys fixem el col·lectiu de persones amb discapacitat com un grup fonamental al qual atendre i donar suport”. I va afegir: “Continuem treballant per a eliminar les diferències perquè tenim la capacitat de donar exemple per a continuar avançant cap al futur que volem”.

Maria Vicenta Mestre va estar acompanyada per la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Helena Rausell; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; la directora del servei d’atenció a la discapacitat de la Universitat, Celeste Asensi; i l’equip tècnic d’UVdiscapacitat.

La concessió del Premi Igualtat, en la seua dotzena edició, va resultar de la decisió unànime del jurat, integrat enguany per la subsecretària general d’Igualtat i Política Social d’UTO-UGT València, Ana Isabel Morales; la fiscal i escriptora, Susana Gisbert; i Fidel Biendicho, membre de l’Executiva de la Secció Sindical. Aquest premi té per objecte destacar persones o organitzacions que sobreisquen per la seua dedicació i atenció a la cerca i implantació d’accions que afavorisquen la igualtat.

En aquest sentit, UVdiscapacitat, la finalitat del qual és vetlar pel principi d’igualtat d’oportunitats i la no discriminació, va rebre aquest guardó “per la seua lluita incessant per la plena inclusió en l’àmbit estudiantil de qualsevol persona amb discapacitat, abastant totes i cadascuna d’aquestes; el seu interés en la cerca de maneres de normalitzar i donar-li valor a les persones amb discapacitat, així com per oferir una atenció individualitzada i personal, i per fomentar l’ajuda entre els mateixos estudiants, havent creat un servei de voluntariat que compensa amb crèdits als seus col·laboradors”, va assenyalar en la seua resolució el jurat.

UVdiscapacitat, segons apunta la directora del servei, Celeste Asensi, s’adreça, d’una banda, al col·lectiu d’estudiants amb necessitats específiques de suport educatiu derivades d’una condició de discapacitat, però també a les necessitats del personal docent i investigador, i del personal d’administració i serveis que es troba en contacte amb el col·lectiu d’estudiants.

Alguns dels serveis més destacats d’UVdiscapacitat són assessorament psicoeducatiu, equiparació d’oportunitats, sensibilització, formació i voluntariat, i accessibilitat universal.

Imatges: