Logo de la Universitat de València Logo Fundació General Logo del portal

El país que va fascinar Jean Dieuzaide

La sala Tossal d'UVGandia acull l'exposició "El país que va fascinar Jean Dieuzaide", del Museu Valencià d'Etnologia. Una exposició organitzada conjuntament amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Gandia.

Dieuzaide era ja un reconegut fotògraf quan en 1951 va rebre el seu primer encàrrec en l'estranger el qual el va portar al País Valencià. Ací va observar la pervivència d'una forma de vida, uns costums, unes tradicions, una manera de concebre el món, que poc tenien a veure amb el moment que travessava l'Europa Occidental.

Va ser així com va començar a interessar-se a registrar el que ja «no existia» en el seu país. El que ara es mostrava davant els seus ulls era un passat que només ací era present, una societat rural que semblava transportar-lo al vell món preindustrial. A través de les imatges recorrerem les formes de vida de la societat valenciana entre 1951 i 1971 per descobrir com era, a què es dedicaven i com vivien. Així, podrem reflexionar i entendre el nostre passat recent, per a comprendre millor el present i contribuir a la construcció del nostre futur.

L'exposició es podrà visitar de dilluns a divendres en horari de 9 a 20h. 

 

Període de l'esdevenimentDe 22 de setembre de 2022 a 15 d’octubre de 2022. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 09:00 a 20:00.

 
 
Lloc de realització

Sala d'exposicions de la UV a Gandia (C/Tossal, 8)

 
Organitza

UVGandia

Regidoria de cultura. Ajuntament de Gandia

Museu Valencià d'Etnologia.

www.uv.es/uvgandia

 

Contacta issagc@hotmail.com