Logo de la Universdad de Valencia Logo Fundación General Logo del portal

Últims dies per inscriure's al títol de postgrau ‘Diploma d’Especialització en Canvi Climàtic i Sostenibilitat Ambiental’

  • 9 septiembre de 2021
Diploma d'especialització en canvi climàtic i sostenibilitat ambiental

El Centre Internacional de Gandia (UVGandia) serà seu d'aquest nou diploma crític, innovador i multidisciplinar que tindrà un format híbril (presencial i en línia). El termini per inscriure's a aquest nou títol finalitza el proper 15 de setembre.

La inscripció al postgrau d’Especialització en Canvi Climàtic i Sostenibilitat Ambiental finalitza el proper 15 de setembre. Aquest postgrau pretén formar l’estudiantat per tal que puga desenvolupar els perfils professionals més demandats per al disseny d’estratègies contra el canvi climàtic. El pla docent previst és completament multidisciplinari i, en aquest sentit, està destinat a graduats i graduades en ciències ambientals, turisme, geografia, enginyeria rural i forestal, biologia, sociologia, ciències polítiques, economia, administració i direcció d’empreses, arquitectura i altres ciències afins. El diploma també està orientat a professionals que desenvolupen la seua tasca en diferents àmbits relacionats amb la sostenibilitat, tant en l’administració pública com en l’empresa privada i les associacions de la societat civil, que vulguen adquirir coneixements i habilitats específiques o actualitzar les seues competències en matèria de canvi climàtic i sostenibilitat o d’altres que desitgen iniciar-se en aquest camp d’especialització.

És per això que, este diploma d’especialització naix amb l’objectiu de formar professionals, experts i expertes en coneixements bàsics sobre sostenibilitat ambiental i canvi climàtic, atenent tant als territoris urbans com als espais rurals i prestant especial atenció a l’entorn mediterrani. El canvi climàtic és un dels reptes més importants als quals s’enfronta el present i el futur de la humanitat i que en els últims mesos ha estat relegat a un segon plànol a causa la crisi de la covid-19 tot i que se sap de múltiples connexions entre pandèmia i canvi climàtic. Així doncs, aquest nou postgrau posa sobre la taula la necessitat de canvis en els modes de producció i consum cap a alternatives sostenibles que posen en tensió el capitalisme com a sistema sociocultural i econòmic hegemònic.

El nou títol tindrà una duració de 30 ECTS, s’impartirà d’octubre de 2021 a juliol de 2022, i tindrà un format híbrid: la metodologia d’aprenentatge combinarà activitats presencials i virtuals. La docència presencial serà impartida a la seu de la Universitat de València a Gandia, mentre la docència en línia es realitzarà a través de l’Aula Virtual, on es compartiran materials documentals i audiovisuals amb l’alumnat, i de Blackborad Collaborate, especialment a través de videoconferències, fòrums i xats. En tot cas, aquelles persones que ho desitgen, poden cursar-lo al complet en línia. 

Aquest és el primer títol, oferit per la Universitat de València, dedicat íntegrament a l’estudi, diagnòstic i disseny d’estratègies relacionades amb la lluita contra el canvi climàtic. Així doncs, el diploma proposat resulta indispensable per ampliar la formació ofertada per la institució acadèmica en resposta a les demandes i evolució de la societat; i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Gandia i Potries, i la Mancomunitat de Municipis de la Safor, a més de treballar conjuntament amb entitats i associacions del camp de la sostenibilitat i el medi ambient.

Tota la informació es pot consultar a la web del títol de postgrau on, a més, es pot consultar la guia docent. Per a qualsevol dubte o sol·licitud d’informació cal adreçar-se a aquest e-mail: diploma.diccsa@gmail.com

Lista de enlaces: