Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

Alumni UV llig ‘La librería’, de Penelope Fitzgerald, adaptada al cinema per Isabel Coixet

  • July 6th, 2018
Llibres a la biblioteca

El Club de Lectura d’Alumni UV es va tornar a reunir en juny per a debatre sobre la lectura d’una nova novel·la. La reunió, que va tindre lloc a la seu habitual, la Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició, va ser el passat dia 5 i va estar protagonitzada per l’obra de l’escriptora Penelope Fitgerald ‘La librería’.

Aquesta delicada aventura tragicòmica va ser finalista del Booker Prize i s’ha convertit en una obra mestra de l’entomologia llibretera. Va estar adaptada l’any passat al cinema per Isabel Coixet i va guanyar el Goya a la Millor Pel·lícula.

La història es desenvolupa a un minúscul poble costaner de Suffolk l’any 1959. Ací la protagonista, Florence Green, obri una xicoteta llibreria, la primera del municipi. A partir d’aquest moment, s’haurà d’enfrontar a la resistència muda de les forces vives del poble, les quals comencen a assetjar-la.

Penelope Fitzgerald (Lincoln, 1916 - Londres, 2000) va treballar per a la BBC durant la Segona Guerra Mundial i va publicar el seu primer llibre el 1975, amb 58 anys, la biografia d’un pintor prerafaelita. Després d’altres biografies, el 1977 publicà la primera novel·la, ‘The Golden Child’, policíaca i còmica, sobre la famosa tomba de Tutankamon. ‘La librería’ li segueix, l’any 1978, i altres obres fins que comença a escriure novel·la històrica el 1984.

Per a formar part del Club, les persones interessades han de contactar primer amb l’oficina Alumni UV (963531070 o amics@uv.es).

Dia: 5 de juny.
Hora: 18 hores.
Lloc: Biblioteca Municipal ‘Palau de l’Exposició’ (Galícia 1, València).
Llibre: ‘La librería’, de Penelope Fitzgerald.

Documents adjunts:

Activitats Juny 2018