Alumni UVGeneral FoundationUniversity of Valencia Logo del portal

WebinarsLANAU debat sobre l’exposició ‘Coronacrisi i cultura: propostes de creadors valencians’

  • Office of the Vice-Principal for Culture and Society
  • October 16th, 2020
Xavier Calvo i Raquel Pelta.
Xavier Calvo i Raquel Pelta.

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València continua la seua programació de debats i converses en línia en el marc del cicle WebinarsLANAU, amb una nova sessió sobre l’exposició ‘Coronacrisi i cultura: propostes de creadors valencians’ (Sala Acadèmia, Centre Cultural La Nau, 29 de setembre – 29 de novembre de 2020). Amb aquest mateix títol, el seminari web va aplegar Xavi Calvo, director de València Capital Mundial del Disseny 2022, i la investigadora i historiadora del disseny, Raquel Pelta, que dialogaren amb la comissària de l’exposició, Marisa Gallén. L’acte va ser presentat pel vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño. El debat va tenir lloc el dijous, 15 d’octubre, a les 19 hores.

Aquesta vegada els protagonistes van debatre sobre com el talent del disseny i la il·lustració es posa al servei de comunicar i conscienciar sobre els desafiaments que hem d’abordar arran de la pandèmia de la covid-19. La sessió es va celebrar a través de la plataforma Google Meet i la inscripció prèvia és necessària i gratuïta en www.uv.es/webinarslanau.

Xavi Calvo és dissenyador gràfic, consultor estratègic, docent i divulgador en mitjans sobre disseny. Membre de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana des de 2003, part de la junta directiva (2005-2013) i exvicepresident. L’any 2008 funda Estudio Menta i en 2018 organitza la candidatura de València per a ser Capital Mundial del Disseny en 2022. En l’actualitat s’encarrega de la direcció general de València Capital Mundial del Disseny 2022.

Raquel Pelta és investigadora i historiadora del disseny i especialista en disseny social. Professora de la Universitat de Barcelona, ha col·laborat com a investigadora i comissària d’exposicions per a alguns dels principals museus espanyols. A més, ha organitzat cursos i seminaris en universitats i institucions, ha impartit conferències en un bon nombre de centres nacionals i internacionals i és autora de nombroses publicacions. Al juliol de 2015 va rebre el Premi Laus d’Honor, en reconeixement a «una trajectòria dedicada a la història del disseny espanyol i a la seua capacitat per a impulsar projectes sobre el disseny».

‘WebinarsLANAU: converses ciència, evidència i raó’ és una iniciativa impulsada pel Vicerectorat de Cultura i Esport i la Fundació General de la Universitat de València, a través de l’Observatori Cultural, per a promoure la reflexió, la conversa i el debat mitjançant seminaris web gratuïts en què s’aborda la situació dels  diversos sectors culturals al territori valencià. El programa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament  de València, i totes les sessions realitzades fins ara estan disponibles en la llista de reproducció ‘WebinarsLANAU’ del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.